Балканска класика за всяка трапеза: Чудна свинска кавърма за обяд РЕЦЕПТА
- 11:10, 01.11.2024
- 6669
- 0
Рецептата, която ще ви представим ще стане любима на цялото семейство
Подходяща е за обяд и вечеря.
Необходими продукти за свинска кавърма:
1кг свинска плешка
2 глави лук
около 400 грама печурки
1 морков
1 червен пипер
чесън
2 пресни домата
мащерка, сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарежете месото на хапки и го запържете в гореща мазнина. Добавете към него лука, нарязан на полумесеци и нарязания на дребно чесън.
Когато лукът стане прозрачен, прибавете и гъбите, сложете сол, черен пипер и прясна мащерка (по желание). Когато и гъбите се запържат, добавете нарязания на едри парчета пипер.
Прибавете към ястието 1 ч.л. червен пипер и веднага след това настърганите домати.
Гответе още няколко минути и изключете, пише Actualno.com.
Да ви е сладко!