3906

Ароматна и пухкава: Най-вкусната пита за Цветница РЕЦЕПТА

Предстоят най-прекрасните семейни празници. Направете ги още по-уютни като приготвите на близките си тази вкусна рецепта. Цветница наближава, а с това си напомняме, че празничната пита задължително трябва да краси трапезата. Ето как можете да приготвите мека и пухкава пита за 30 минути.

Как се приготвя най-меката и пухкава пита за Цветница?

Ето какви продукти са ви нужни:

брашно - 1 кг
суха мая - 1 пак
кисело мляко - 400 мл
яйца - 3 бр.
олио - 1 ч.ч.
сол - 1 ч.л.
захар - 1 ч.л
оцет - 2 ч.л


Начин на приготвяне:

1. Пригответе си голям съд, в който да пресеете брашното. В средата му оформете кладенче и добавете маята, киселото мляко, захарта, яйцата, олиото, солта и оцета. Започнете да месите питата.

2. Имайте предвид, че месенето продължава, докато тестото не започне да се отлепва от съда. То не трябва да е нито прекалено меко, нито прекалено твърдо. Оставете го настрана да втасва. Почакайте, докато не удвои обема си, пише actualno.com.

3. Когато това се случи, оформете малки топки с големината на юмрук. Разточваме ги. След това ги режем на ленти и започваме да оформяме розички.

4. Редим ги в тавата и ги оставяме да си починат наново, преди да ги сложим да се пекат във фурната.

5. Тази пита за Цветница е не само красива, но и много вкусна. Трябва да пробвате рецептата, много ще ви допадне.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?