Следвайте ни

15 кухненски трика, с които ще си улесните живота

viber icon

Голяма част от живота ни прекарваме в кухнята, затова обичаме всички трикове, които улесняват готвенето и запазват храната свежа за по-дълго, пише дама.бг. Днес ви представяме някои от тези хитринки. Надяваме се да са ви полезни!

1. Съхранете яйцата за по-дълго

Яйцата ще издържат по-дълго време, ако ги намажете с растителна мазнина, преди да ги сложите в хладилника.

2. Как да съхраните лимона след използването му

Понякога искаме да сложим само няколко капки лимонов сок и за целта разполовяваме цял лимон, изстискваме няколко капки и го слагаме в хладилника, казвайки си, че по-късно ще го използваме за нещо, но в повечето пъти лимонът просто изсъхва на рафта. Ако искате да използвате само няколко капки лимон, пробийте го с клечка за зъби, стиснете го и след това сложете тиксо върху дупката. По този начин лимонът ще издържи по-дълго и няма да изсъхне.

3. Как да направите чипса отново хрупкав

Ако отвореният пакет чипс е стоял на влажно място, най-вероятно вече не е хрупкав. Не бързайте да го изхвърляте.

Изсипете чипса в една голяма салфетка и отгоре сложете още една. След това го сложете в микровълновата за 30 секунди и готово! Чипсът отново е хрупкав, а салфетките са попили излишната влага.

4. Как да направите яйцата в ринг

Не е нужно да използвате специално купен за целта ринг. Можете да използвате и кръгчета от лук или чушка. Тъкмо така стават още по-вкусни.

5. За да не се търкалят бутилките в хладилника

Използвайте клипсове, за да ги застопорите.

6. Как доматът да си остане в сандвича

При захапване обикновено доматите и краставиците бързат да изпаднат от сандвича ни, което е доста неприятно. Затова ви предлагаме следващия път да ги увиете в шунката или марулята по този начин.

7. За рибата на грил

Ако ще печете крехка риба на скарата, първо ѝ направете килим от лимони. По този начин рибата няма да залепне за решетката и ще има приятен лимонен аромат.

8. Как да направите фолиото по-послушно

Обикновено найлоновото фолио се нагъва, лепи се навсякъде, къса се и, като цяло, страшно ни изнервя. Ако искате да го направите по-послушно, сложете го в хладилника.

9. Как да съхранявате подправки

Ако тръгвате на път, можете да сложите солта и другите важни подправки в кутийки за тик-так.

10. Замразете бекона

Ако сте купили твърде много бекон, по-добре да го замразете, за да не се развали. Нагънете хартия за печене като акордеон и между отделните гънки сложете по едно парче бекон. По този начин парчетата няма да залепнат едно за друго.

11. Как да запазите зеленолистните растения свежи и зелени

Измийте ги, подсушете ги добре и ги сложете в найлонов плик. Напълнете го с въздух и здраво го завържете. По този начин зеленолистните зеленчуци ще останат свежи и зелени за малко по-дълго.

12. Как да наточите ножа без точило

Ако нямате точило за точене на ножове, можете да използвате и обикновен керамичен съд. Разбира се, ако ножът е скъп и от високо качество, най-добре си купете точило.

13. Как да застопорите дъската за рязане

Ако дъската постоянно се плъзга, отдолу сложете мокра салфетка.

14. Как да топлите храната в микровълновата

Ако искате храната ви да се стопли равномерно, разпределете я под формата на кръг с дупка в средата.

15. Тайната на дъската за рязане

Дупката при някои дъски за рязане не е само за закачане или хващане, всъщност през дупката можете да изсипете нарязаните продукти.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?