Подай сигнал

Гума затисна дете на площадка във Велико Търново

България

от Екип Марица 322 прегледа 0

Снимка: Google

Тежка гума от камион затисна 8-годишно момче в късния следобед във великотърновския парк "Дружба". На място веднага са пристигнали екипи на пожарната и на "Спешна помощ". Детето е в критично състояние, а в момента лекарите се борят за живота му.

"Хора от парка успели да извадят пострадалото момче изпод тежката гума и на свой ред го сложили внимателно на носилката, която пък била поета от линейката", посочи комисар Красимир Кръстев, директор на РЗПБЗН.

Инцидентът станал в дъното на централния парк, на площадката за фитнес. Гумата е свободен компонент от самата площадка, на която тренират фитнес маниаците. За инцидента потвърди заместник-кметът проф. Георги Камарашев, предава още за тежкия инцидент БГНЕС.

Той допълни, че има и яснота от Районното управление на полицията за инцидента. "Става въпрос за седем-десетгодишни момчета, които отишли на специализираната площадка, видели гумата и започнали да я тътрят. Тя обаче затиснала едното от тях”, каза още Камарашев.

Заместник-кметът на Велико Търново не скри и възмущението си от липсата на отговорност от страна на родителите. "Аз не мога да си обясня защо тези деца са оставени без надзор от родителите си през ваканцията. Лично аз утре ще издиря кои са родителите на това дете, тъй като те все пак носят отговорност за случилото се”, заяви той.

Коментари