Подай сигнал

Гръкът, изтезавал и убил старица, остава в ареста в Пловдив

Крими

от Адриана Георгиева 394 прегледа 0

Снимката е илюстративна

Съдът определи най-тежката мярка задържане под стража на гръка Георгиос Д., който бе обвинен в кражба и предумишлено убийствона жена в Пирея през ноември 2018-та година. Убиецът бе открит и арестуван в Пловдив, където той живее със статут на чужденец, продължително пребиваващ в България.

Грирориос бе обвинен за извършване на грабеж и предумишлено убийство в съучастие с друго лице, като двамата успели да избягат, а смъртта на пострадалата настъпила няколко часа по-късно в болницата Асклипио – район Вула, където била превозена с линейка на Бърза помощ.

Гръцкото законодателство предвижда за такива престъпления доживотен затвор за убийството и лишаване от свобода от 5 до 20 години за грабежа.

Mагистратите днес решиха, че предвид тежките обвинения и наказанията за тях, адекватна е най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия, до фактическото му предаване на държавата, издала Европейската заповед за арест. Те сметнаха и, че опасността Георгиос да се укрие е налична.

Определението на Пловдивския апелативен съд е окончателно и не подлежи на обжалване.

Коментари