Грипът настъпва в Пловдивско

В момента заболеваемостта от остри респираторни заболявания и грип в Пловдивска  областта е 96.99 на 10 000. Данните бяха изнесени от Регионалната здравна инспекция. Броят на заболелите за този период е голям, но все  още е  далеч от обявяването на грипна епидемия.

Здравните власти следят внимателно обстановката. В случая на нейното  влошаване ще обявят своите решения. В областите Стара Загора и Бургас вчера обявиха грипна епидемия. Причината е голиям брой заболели.

В Стара Загора те са 264.84  на 10 000, а в Бургас от остри респираторни заболявания и грип са повалени 451 души. РЗИ – Шумен обявява грипна епидемия на територията на област Шумен. Здравните власти са дали препоръка за преустановяване на учебните занятия в областта за периода 16.01.2019 г. – 18.01.2019 г. включително. В Силистра също бе обявена грипна епидемия.

До второ нареждане се преустановяват детските и женските консултации, свижданията в лечебните заведения за болнична помощ и провеждането на профилактични имунизации. 

В трите области  преустановяват учебните занятия от утре до края на седмицата. Прекратяват се също така плановите операции в лечебните заведения, както и свижданията. Преустановяват се консултациите на здрави бременни жени и деца, както и всички профилактични прегледи и имунизации.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?