Григор на четвъртфинал в Ротердам

Григор Димитров продължи успешното си представяне след контузията, която му попречи да играе в София. Макар и трудно хасковлията се класира за четвъртфиналите на турнира от категория "АТП 500" в Ротердам. Българският тенисист премина през много труден мач срещу сърбина Филип Крайнович, но показа добра игра в ключовите моменти и спечели в два сета - 7:6 (4), 7:5.

Световният №5 преодоля втори труден тест в Ротердам, след като в първия кръг сломи съпротивата на японеца Юичи Сугита след 6:4, 7:6 (5). В спор за място на полуфиналите българинът ще се изправи срещу руснака Андрей Рубльов.

Двамата ще се срещнат за трети път в последната половин година. Те се изправиха един срещу друг в последните два турнира от Големия шлем - Australian Open и US Open, като размениха по една победа. Димитров спечели с 6:3, 4:6, 6:4, 6:4 в третия кръг в Мелбърн, а Рубльов - със 7:5, 7:6 (3), 6:3 във втория кръг в Ню Йорк.

Победителят от третия им сблъсък ще играе в четвъртфиналите с миналогодишния финалист Давид Гофен или Томаш Бердих.
В горната половина на схемата беше излъчен единият от четвъртфиналите. Той ще противопостави преминалия през квалификациите Данийл Медведев и влезлия в турнира като "щастлив губещ" от пресявките Андреас Сепи. Последният четвъртфинал ще бъде определен от двубоите между поставения под №1 Роджър Федерер и Филип Колшрайбер и между холандците Робин Хаазе и Талон Грейкспоор.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?