Говорителката на Сергей Лавров с еделвайс от България

Истински български еделвайс подари днес на говорителката на руското Външно министерство Мария Захарова кореспондентът на Марица.бг в Москва Борис Анзов.

Журналистът направи галантния жест, след като наскоро Гласът на Сергей Лавров отбеляза, че обича цветя и често споделя снимки на букети с свои приятели в социалните мрежи. Тя получавала и множество цветя по-време на празници, седмични брифинги и командировки.

Дипломатката признава, че в живота си е получавала огромен брой различни цветя, изпращани от най-далечни страни, дори под формата на хербарии, когато физически не се получава. Обаче имало едно цвете, което Захарова още никога не е държал в ръцете си - еделвейс.

"Аз съм чела за него много, защото еделвайсът се смята за цвете, родено през декември, (Мария Захарова е родена на 24 декември 1975 г.) той расте в планините.  Никога не съм го виждала на живо и държала в ръце", - споделя Мария Владимирова в интервю на руската агенция Тасс.ру.

Затова българският журналист Борис Анзов на днешния брифинг сбъдна мечтата на руската говорителка, като я дари и по-точно от Добринище.

Разнежена от жеста, Захарова пък обеща, че няма да пропусне да гостува в България. И без това била получила въпрос от български гражданин, който я питал: Може ли да си забравите телефона в москва и да дойдете на почивка в България за 1-2 седмици?

На това Мария Владимировна отговори: Аз ще посетя България, защото Вашата покана към мен е искренна за разлика от тази на руския  външен Министър Сергей Лавров, който нямал отправена покана от България послучай 3  март.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?