Горещи намаления заляха магазините! СНИМКИ

Горещи летни намаления заливат магазините. Хиляди пловдивчани използват момента да грабнат по някоя нова дрешка за предстоящата отпуска. Надписите „Разпродажба“ и „Супер цена“ не подминават нито един магазин или мол, а най-голямата навалица от шопинг маниаци е по центъра. Натоварени с картонени чанти и найлонови торби, момчетата нервно стъпват напред-назад, а момичетата с интерес разглеждат всяка една стока с искрящ етикет.

Промоциите на различните места са обявени по най-разнообразен начин. На някои търговски обекти има огромни стикери с проценти в бяло и червено, на други пък манекените са облечени от глава до пети в жълто, за да привлекат вниманието към ниските цени. Има и още по-интересни идеи като например висящи подаръчета по тавана или гирлянди от хартиени надписи „SALE“. Още по-остроумни са предложенията „3 на цената на 2“, „купи 3, а четвъртото е за 1 стотинка“ или „плащаш 2, получаваш 1 подарък“.

Сезонните разпродажби вълнуват всички, които искат да спестят по някой лев и все пак да изглеждат актуално и свежо според тенденциите.

„Най-търсени това лято от дамите са плетените чанти наподобяващи кошници, дантелените аксесоари и широките къси панталони, а господата предпочитат да се придържат към вечните едноцветни тениски, ленените ризки и чат-пат някой се лъже да си вземе нещо на палмички или цветя“ – разказва Мая, която от дълги години е продавач-консултант в голям магазин на Главната.

Летните намаления засягат не само дрехите, а и обувките. Разпродажбите по известните вериги магазини започват от 10% и стигат до 70%.

„Взех си джапанки за 12лв, вместо за 15. Пак е нещо. С 3лв ще си взема дюнер“ – усмихва се Мина. Днес освен с чехли, момичето се сдобива и с червена сламена шапка. Предстои й да си потърси ново червило.

А в козметичните магазини, най-търсени за момента си остават слънцезащитните продукти. Дамите полудяват щом става дума за предпазването от вредните UV лъчи. Кремове, спрейове и мазила на различни марки имат големи отстъпки до -45%. С някои покупки клиентките дори получават талон за допълнително намаление или имат шанса да спечелят някоя от големите награди на различните брандове.

На Главната тълпите от пазаруващи пловдивчани се смесват с чужденците, които ококорено зяпат обявените по витрините цени.

По-хладното време днес и сенчестите места по центъра са идеални за шопинг, а по моловете, климатиците и широките лъскави пространства приканват хората за още повече покупки.

 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
@

@

09.07.2019 | 16:35

На пловдивското 5то Авеню намаления не трябва да се допускат. Намаленията - на паралелното късо 6то Авеню.

Отговори
2 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?