Подай сигнал

Годеникът на загиналата Мина в несвяст: Тя ще се върне!

Свят

от Екип Марица 2560 прегледа 0

Тя ще се върне”, повтаря в несвяст женихът на богатата турска наследница Мина Башаран, която загина със 7-те си приятелки в самолетна катастрофа на връщане от моминското си парти в Дубай.

Мурат Гезер, който трябваше да се ожени за 28-годишната милиардерска щерка след месец, се държи само на лекарства и не може да дойде на себе си. При всички опити да бъде успокоен, той само повтаря: “Не, не вярвам. Тя ще се върне”.

Както съобщава в. “Хаберлер”, Мурат искал да изненада любимата си и се канел да я посрещне на летището, без тя да знае. Преди това й казал, че ще се видят вкъщи, разказва 24часа.

От деня на трагедията Мурат не напуска дома на семейство Башаран. Там пристигат върволици роднини и приятели на загиналата девойка.

Страшната катастрофа шокира цяла Турция. Стотици хора изразяват своя потрес и тъга в социалните мрежи. Тя преобърна живота на семейството на собственика на “Башаран холдинг” - една от най-големите турски инвестиционни компании, което се готвеше за сватбата на любимата си дъщеря.

Мина Башаран е едно от двете деца на известния турски предприемач Хюсеин Башаран. Роден в град Трабзон, той започва отначало търговия с лешници и основава компания за производство на ядки и сушени плодове. Укрепвайки бизнеса, в течение на 25 години Башаран изгражда огромен инвестиционен холдинг. Осъществява мащабни проекти в строителството, туризма, корабоплаването, аеронавтиката, енергетиката, хранителната промишленост и др.

Мина е родена в Истанбул. Завършва факултета по бизнес администрация в университета “Коч” в най-големия турски град. След това учи луксозен мениджмънт в Европейската бизнес школа в Лондон.

Близките ѝ я определят като талантливо и амбициозно момиче. Собственичка е на яхтклуб и на курорта Рамада в Бодрум

Неотдавна баща ѝ Хюсеин Башаран започва поредния си грандиозен проект - строителство на луксозен жилищен комплекс с кули в истанбулския район Фикиртепе, който е посветен на любимата му дъщеря и носи нейното име - Mina Towers. “Започваме проекта, който ще струва 1 милиард долара

Планираме да го открием през септември”, заяви магнатът пред журналисти наскоро. С него се заема една от компаниите в холдинга “Башаран” - CMB (Can Mina Basaran), която дъщерята Мина планира да издигне до най-високите световни стандарти. Тя рекламира комплекса и на страницата си във фейсбук.

През октомври миналата година Мина Башаран се сгодява с Мурат Гезар, завършил Американския интерконтинентален университет и собственик на компанията Metprint Printing Systems. На семейството му принадлежи крупна издателска компания.

В очакване на приказната сватба богатата турска наследница организира моминско парти в Дубай с най-добрите си приятелки - момичета от елита на страната. Всички загиват в самолетната катастрофа в Иран на връщане от партито.

В четвъртък Мина публикува снимка в инстаграм, на която стои на пистата пред фаталния самолет. Последните видеа на богатата наследница в мрежата показват как тя и приятелките ѝ се радват на концерт на певицата Рита Ора в популярен нощен клуб в Дубай.

Още по темата тук

Коментари