Глобиха фен на Ботев за безалкохолна бира

Привърженик на „Ботев“ беше глобен с 300 лева от служител на реда за консумация на безалкохолна бира на обществено място. Това се е случило преди дербито с ЦСКА, което се проведе в квартал Коматево на 29 април тази година.

Тогава, половин час преди началото на срещата, запалянкото бил в района на спортната база и чакал да дойде времето за влизане на трибуните. В близост бил и полицай, който изпълнявал служебните си задължения. Униформеният спрял за проверка ботевиста, който употребявал напитка в бирено кенче. Без да провери какъв е процентът алкохолно съдържание на напитката, ченгето помолило запалянкото да я изхвърли. Той отказал, при което му бил съставен акт с глоба от 300 лева за нарушаване на „Наредбата за осигуряване на обществения ред“, според която се забранява употребата на алкохолни напитки по улиците, площадите, парковете, зелените площи и други обществени места.

Пловдивчанинът твърди, че е консумирал безалкохолна бира, и затова потърсил правата си в съда. В съдебната зала станало ясно, че служителят на реда записал в акта единствено, че е употребявано пиво, но не и алкохолното съдържание. Тъй като не е ясно по какъв начин актосъставителят се е уверил, че запалянкото изобщо е пиел алкохолен продукт, а в разпит ченгето съобщило, че не е погледнал кенчето, районният съд отменил наложената глоба.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?