Глобиха чистник за мебели до контейнера

Солени глоби от 1400-1500 лева налагат контрольорите на "Чистота"  на нарушителите, които изхвърлят боклука с каруци и камиони на непозволени места.  До 50 лева с фиш се наказват граждани, които хвърлят опаковки, фасове и всякакви подобни отпадъци на улици и тротоари. Над 30 са глобените на седмица. Звеното е създадено миналата година, а със закупуването на пет нови леки коли за предприятието проверките ще се засилят. За това предупреди вчера директорът на "Чистота" Иван Стоянов.

 


По сигнал на граждани автопатрул на Общинска полиция залови собственик на апартамент, решил да разчисти старите мебели и ги изхвърлил до контейнерите на ул. „Граф Игнатиев“ срещу номер 12. Старата покъщнина се складира до контейнерите за смет в събота и неделя, за да могат камионите на "Чистота" да ги вдигнат, напомни Иван Стоянов. В останалите дни вехториите се извозват на площадката на предприятието на ул. "Даме Груев". 

 

Новите дачии са предоставени на организаторите, които следят как се мете и се мие, а със старите 15-годишни автомобили ще се извършва контрол дали граждани и фирми се грижат за хигиената на града. Колите са оборудвани с видеорегистратори.

 

Засилени проверки ще има и в "Столипиново" заради зачестилите напоследък случаи, когато от други квартали на града идват да разтоварват боклука направо между блоковете и в коритото на Марица. Директорът на "Чистота" е изпратил писма до Шесто районно кметът на "Източен" Николай Чунчуков и Общинският инспекторат да се включат активно в акциите срещу замърсителите.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?