Глоба за шофиране без колан отменена заради затлъстяване

Водачът представил медицински документи, че няма как да го закопчае

Шофьор от Пловдив бил глобен с 50 лв., защото карал без колан. Съдът обаче отмени санкцията, тъй като водачът представил документи, че е затлъстял.

Едричкият пловдивчанин бил спрян от катаджия на 9 март около 22.50 часа на булевард „Васил Левски” в града, пише „Монитор“. Пътният полицай констатирал, че мъжът шофира без предпазен колан своята „Дачия” и вдигнал палката.

Пълният водач не оспорил, че кара без колан и обяснил, че няма как да го закопчее около тялото си поради наднорменото си тегло. Тези му обяснения обаче не били приети от полицая и на 8 април т.г. водачът се сдобил с наказателно постановление.

Последвало обжалване в съда, където шофьорът представил медицински документи за състоянието си. Според заключенията на лекарите шофьорът „страдал от затлъстяване, ствръхтегло в областта на корема”.

 

Затова медиците му препоръчали да не ползва предпазен колан, за да има бързи реакции при шофиране. Те му предписали медикаменти за сваляне на теглото и му наложили диетичен режим на хранене.

Така съдебният състав отменя наказателното постановление на едрия пловдивчанин, но решението не е окончателно и може да бъде обжалвано.

 

Източник: dnes.bg

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?