Гледаме „Възвишение” на Филмовите нощи довечера

След като киноманите в Пловдив успяха да видят „Боен клуб” на голям екран, за първи път след почти 20 години, програмата на „Филмови нощи във Филипополис” продължава с две заглавия от родното кино.

От 21:10 ч петъчната вечер ще ви предложи един от най-високо оценените български филми за последните десет години – историческият „ВЪЗВИШЕНИЕ”, базиран на едноименния роман на съвременния класик на родната литература Милен Русков.  Заповядайте в Лятно кино „Орфей”, за да си припомните или да гледате за първи път приключенията на Гичо (Александър Алексиев) и Асенчо (Стоян Дойчев), които се навъртат покрай Димитър Общи (Филип Аврамов), докато той осъществява Арабаконашкия обир. Полу-революционери, полу-разбойници, двамата получават задача лично да предадат писмо на Левски. Издирването на Апостола пораства в трагикомично приключение с нюанси на "револуция", което събира букет от цветисти възрожденски образи под лозунга "наша свобода от нас зависва".

По-късната прожекция, тази от 23:30 ще бъде на режисирания от Димитър Гочев „Революция Х”. В него зрителите ще видят за първи път на екран родната поп дива Гери-Никол и Димитър Бербатов, заедно с Александър Сано, Мариан Вълев, Китодар Тодоров и др. Историята разказва за култовата група „Революция Х”, която заминава на първото си турне, но продуцентът налага нова вокалистка - популярната в България певица ГЕРИ - НИКОЛ, на която всички в групата се дразнят. Следват много злополучни приключения.

На 23.07 /понеделник/ от 23.30 часа „Пожелахте да гледате“ -  КНИГА ЗА ВЪЗРАСТНИ – хитовата комедия с Джейн Фонда, Анди Гарсия и Алисия Силвърстоун. От 21.10 часа същия ден може да заведете детето си на ХОТЕЛ ТРАНСИЛВАНИЯ 3: Чудовищна ваканция. На 22.07 /неделя/ в същия час ще бъде показан отново ДА ОБИЧАШ ПАБЛО с Пенелопе Крус и Хавииер Бардем.

Билети на касата на кино „Орфей“ от 19.30 до 23.30 ч или онлайн на boxoffice.bg

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?