Подай сигнал

Гледаме безплатно три корейски блокбастъра

Култура

от Екип Марица 153 прегледа 0

Два дни Пловдив ще бъде домакин на Седмицата на корейското кино 2018. На 9 и 10 ноември инициативата на Посолството на Република Корея в София ще гостува в Пловдив.

Седмицата се провежда за 8-ма поредна година. Трите филма, които са селектирани за прожекциите в Пловдив са добри образци на съвременното корейско кино.

В Lucky Дом на киното ще гледаме безплатно историческа екшън драма, комедия и пълнометражна анимация за децата.

Във фоайето на Лъки Дом на киното ще бъде експонирана и фотоизложба на забележителности и туристически атракции от Република Корея.

Ето програмата на филмите:

На 9 ноември от 18.30 часа в Лъки Дом на киното ще бъде представена историческата драма „Време за борба“.

Режисьор е Юн Чонби, а музиката е на Енио Мориконе. Във феодален Чосон са настъпили мрачни времена. Страната е раздирана от природни бедствия, лоша реколта, корупция, престъпност, нищета.

На 10 ноември, събота, от 16.00 часа е прожекцията на филма „Пътят, наречен живот“

Режисьор е Ан Че-хун, Хан Хе-джин. Трите анимационни новели са обединен в т.нар филм омнибус и базирани върху известни корейски разкази: „Когато елдата цъфти”, „Пролет, пролет” и „Щастлив ден”.

На 10 ноември, събота, от 18.00 часа е прожекцията на филма „Мис баба“.

Режисьор е Хуан Дон-хьок. О Мал-су - 74 годишна вдовица, се чувства в тежест на семейството си и е донякъде отегчена от пенсионерския живот. Разхождайки се из града, възрастната жена попада в необичайно фотоателие.

Снимките, които й правят я връщат по вълшебен начин в младостта, 50 години назад във времето. Абсолютно подмладена, О Мал-су даже сменя името си на О Ду-ри, като знак на почит към любимата й актриса Одри Хепбърн. /Марица.бг

Коментари