Гледаме "109 часа" с Дизела и "Mountain" на Филмовите нощи

Сряда вечер в Лятно кино „Орфей” ви очаква по-нестандартна вечер под звездите. Прожекциите, част от „Филмови нощи във Филипополис” ще бъдат на документалния български филм „109 часа” на режисьора Димо Петков и на уникалният филм ”Mountain”.

Началото на прожекциите ще бъде от 21:10 ч, а темата е предизвикателството, което Кирил Николов – Дизела си поставя през 2014 и 2015 г – да мине по най-дългия туристически маршрут в България - Ком-Емине. Първият му опит завършва с неуспех, но благодарение на него се ражда филмът „Reach Your Limits”, който печели любовта на публиката и признанието на множество международни кино фестивали.

През следващата, 2015 година, Дизела се връща по пътеките на Ком-Емине и този път успява да пробяга 600 км за рекордните 4 дни, 13 часа и 05 минути. Екранизацията на бягането, което показа, че ограничения не съществуват, вече е факт. Часове, изпълнени с устрем, съмнения, страхове и желание за успех. Съпреживейте едно "пътуване", което е поредното доказателство, че човешките възможности са неограничени. Дестинацията е Ком-Емине. Целта - да победиш себе си.

Веднага след „109 часа“ започва прожекцията на ”Mountain”. Уникално кино и музикално сътрудничество между Австралийския камерен оркестър и номинирания от БАФТА режисьор Дженифър Пийдън, филмът е едно ослепително изследване на нашата обсебеност от планините. Само три столетия назад, изкачването на една планина би било смятано за лудост. Идеята дивите пейзажи да притежават каквато и да е било привлекателност, е била твърдо отхвърлена. Върховете са били място изпълнено с опасности, не и с красота. Защо тогава сега, толкова много хора са привлечени от планините?

”Mountain”.  ни разкрива вълшебната сила на високите места и тяхната нарастваща сила да сформират нашият живот и нашите мечти.  Филмът е озвучен с гласа на Уилям Дефо.

Промени в програмата на Филмовите нощи - Поради големия интерес на 22.07 /неделя/ можете да гледате отново „Да обичаш Пабло“. В петък 20.07 ще е прожекцията на българския хит „Възвишение“, а премиерната анимация „Хотел Трансилвания 3:Чудовищна ваканция“ е с нова дата 23.07 /понеделник/. Всичките прожекии са с начален час 21.10.

 

Билети на касата на кино „Орфей“ от 19.30 до 23.30 ч или онлайн на boxoffice.bg

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?