Главният секретар на МВР: Съжалявам, че Зайков се самоуби

Вече има безспорни данни, че Стоян Зайков е убиецът и на съпругата си, и на роднината от квартал "Полето" в Костенец. Това каза главният секретар на МВР Ивайло Иванов по време на изслушването си във вътрешната комисия в парламента, цитиран от БНР.

По думите му, последните две експертизи показали, че Зайков е най-вероятният убиец. Оръжието, с което се е самоубил мъжът съвпадало и по вид, и по калибър. 43-годишният двоен убиец се застреля със самоделна пушка на 29 май, след като бе засечен от полицаи в района на Долна баня.

"Съжалявам, че Зайков се самоуби и не можахме да си проведем процесуално-следствените действия с него - съответните беседи. Защото и за нас, за превенция на един бъдещ вид такива престъпления, за да противодействаме на извършването им, трябва да знаем какво си мислят тези хора. Той от крадец стана двоен убиец", заяви главният секретар на МВР.

По думите на Иванов, всичко възможно по издирването на Зайков е било направено според закона. Той бе категоричен, че ако полицаите бяха влезли в необитаема къща без разрешение, са щели да извършат нарушение на закона. Според главния секретар на МВР са постигнати две много важни неща - не са допуснати инциденти с граждани и със служители на ведомството.

Вътрешният министър Младен Маринов отбеляза, че МВР се нуждае от техническо обновяване и внедряване на най-новите технологии, което да пести човешки ресурси. Ръководството на вътрешното ведомство обаче не отговори колко е струвала 20-дневната акция по издирването на Зайков.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Пет

Пет

06.06.2019 | 11:01

Най добрия вариант....самоубил се и историята приключила..няма излишни съд..присъда..лежане в затвора на издръжка на народа.Има много такива излишни индивиди като този.убийци изнасилвачи и други подобни..да ги Самоубият и готово.

Отговори
0 0

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?