Подай сигнал

Двоен празник в Локото - купа и стадион за един ден

Спорт

от Валентина Йеремиева 1551 прегледа 0

Двоен празник в Локото - купа и стадион за един ден

Концесията на стадион Локомотив беше гласувана на днешната сесия без никакви възражения, точно за 3 минути.Това означава, че стадион Пловдив трябва да бъде реконструиран, за да отговаря на изискванията на УЕФА за четвърта категория. Успоредно с това е предвиден ремонт и на базата в комплекса, както и на недовършения хотел в него. Концесията се учредява за 35 години, а до края на втората година от сключване на договора концесионерът е задължен да модернизира стадиона. Общата инвестиция, която се изисква от дружеството, което ще вземе концесията, е в размер на 17 милиона лева. Още 6 млн лева концесионерът трябва да вложи в изграждането на тренировъчния комплекс с няколко игрища.

Още едно футболно тренировъчно игрище ще се строи в Тракия, също на концесия, което ще се ползва предимно от детско-юношески школи. Решенията бяха взети по предложения на кмета Иван Тотев, като преди това президентът на ПФК Локомотив Христо Крушарски е заявил намерението на дружеството да инвестира в двата спортни комплекса.

Градоначалникът пожела задочно на Локото да изгради модерна спортна база, макар че тепърва предстои община Пловдив да проведе два конкурса за избор на концесионер.

Коментари


Някой да преведе тези две изречения моля !!!!!!!!! "Концесията на стадион Локомотив беше гласувана на днешната сесия без никакви възражения, точно за 3 минути.Това означава, че стадион Пловдив трябва да бъде реконструиран, за да отговаря на изискванията на УЕФА за четвърта категория. """