Подай сигнал

Глад за служители! 70% от бг фирмите търсят работна ръка

Бизнес зона

от Екип Марица 6093 прегледа 0

Глад за служители! 70% от бг фирмите търсят работна ръка

Почти 70% от българските компании търсят служители, които да бъдат наети на постоянен трудов договор.

Това показва проучване на Българската търговско-промишлена палата, предава bTV. 14% от запитаните фирми пък отговарят, че биха наели сезонни работници. Само една четвърт от анкетираните фирми са посочили, че нямат нужда от нови работници в момента.

Най-търсени са специалистите със средна квалификация – 62% от компаниите се нуждаят от тях. 18% търсят висококвалифицирани служители, а 20% биха наели работници и без квалификация.

Само 14% от участниците в проучването вече са наемали чужденци от трети страни. Компаниите, които са имали работници от трети страни споделят, че това са били хора предимно от: Македония, Молдова, Русия, Афганистан.

Мнозинството от работодатели са останали с добри впечатления от работата им и споделят, че са отговорни и съвестни, имат желание да работят и да научат български език,

76% от запитаните компании отговарят, че могат да наемат чужденци от трети страни, ако имат необходимата квалификация, опит и езикови познания.

Коментари


Смешници Господа работодатели изкате милионери да сте а да ви работаъат за мин заплата ,а сега го духайте давидим лои ще ви работи

Нека да ревът робовладелцете.Стига са търпели хората тази тяхна несправедливост и унижителното им отношение. Дават им масово по 700лв. и освен това ги гърмят от работа като за световно.Ако не са работниците да им работят,онези са кръгла Нула. Стига са яли за сметка на работника. Те хората да не са балами,разбира се,че ще търсят другаде и по добре платена работа. Айде шефчета,търсете си други да ви работят за жълти стотинки. Хахаха! ))))

Всички партийни и комсомолски секретари отдавна са капиталисти и резултатите са налице

Като не искате да работите на капиталистите работете за себе си, бе кво ревете по форумите? Ама нямате акъл, колкото една цаца, нито образование, затова пак ще отидете при някой капиталист и ще му целувате оная работа, а после ще си излеете мъката тука, с гордо вдигната глава! Смешници!

Тук май само се лъжем едни други че работим и че си плащаме... А хората по света за да получават заплати наистина работят!!

След 30 години КОМУНИСТИЧЕСКОМУТРЕНСКИ КАПИТАЛИЗЪМ останаха само капиталистите...

има и още една като не ти харесва стани поп

Търсят, защото не плащат - ако даваха нормални заплати, хората сами щяха да дойдат. Въобще бъдещето на тази държава е плачевно и циганско ...

Срещу жълти стотинки , работете си!!!!!

Вие крадохте ,бетонирахте..Сега си работете

Плащайте добре и веднага ще падне процента

Че тук не се търсят умни хора е ясно щото умните бягат на запад където ги оценяват и не питат кой кум кой сват и на шефа брат.. А тук всичко е шуробаджанащина и на принципа да се работи за без пари и без осигуровки.. А иначе бг.чорбаджиите да реват като млада вдовица за чип..

Не лъжете хората...никой шеф не дава постоянен трудов договор.. винаги първо е изпитателен срок от 6 месеца и който не ближе задника на шефа е съкратен...дори да работи по 24 часа..И навсякъде през първите 6 месеца на хората им се плаща МРЗ от която чисти остават 430лв..

Постоянно фирми се оплакват, че няма работници! Как очакват да има като масово извън София дават минималната заплата, как очакват някой да им работи! Къде ли не съм обиколил да питам за работа, на всякъде минималната дават, а работното време е 10+ часа! Ще ме хванат за оная работа, 2 години бях без работа, поработвал съм от време на време на места за по 40-50 лева на ден! Ама да блъскам 10 часа всеки ден за 500 лева, да го духат

Педалите искат с трици - маймуни да ловят - е корабите с бежанци -чакат в морето край Италия - да си вземат колкото си искат - караджугите ще им бачкат и за 600 лв.

70% от Българите ще се върнат в България при заплата 8000лв , 50% дори и при заплата 4000лв а аз когото ми дадът Танк да дрифтя кварталите с хлебарки!

Фашиска диктатура,правят се чене разбират за какво става вапрос.

Фашиска диктатура,правят се чене разбират за какво става вапрос.

Правилното заглавие е ГЛАД ЗА РОБИ.

При положение че от 20 кандидатури нито една не е одобрена, на специалист висше образование магистърска степен, всичко е изкуствено раздуто, явно в тази държава не се търсят умни хора да не изместят някой тъпанар от ръководна позиция случайно, всичко е наши и ваши, цялата статистика е изкуствена.