Гинади, който уби приятел на пътя, не призна вината си

20-годишният Гинади Тодоров, който погуби своя приятел Антон Георгиев в кървава катастрофа между Сопот и Карлово, не призна вината си за инцидента. Това стана ясно на разпоредителното заседание срещу младежа, което се проведе днес в окръжния съд. По искане на подсъдимия, делото ще бъде разгледано по общия ред, като ще бъдат разпитани свидетели и изслушани експертизи.

Катастрофата стана през нощта на 31 март м.г. По данни на прокуратурата Гинади, който дори нямал книжка, запалил семейния форд и взел Антон от вкъщи, за да се разходят с колата. В автомобила били и други техни приятели. В отсечката между Сопот и Кралово, неопитният шофьор развил 96 км/ч., но загубил контрол над колата и се разбил в крайпътно дърво. Колата беше смачкана до неузнаваемост, наложи се пожарникари да режат ламарините, за да измъкнат пострадалите. Антон загина няколко дни по-късно.

Днес в съдебната зала беше цялото семейство на починалото момче. Майка му и баща му бяха конституирани от съда като частни съдебни обвинители. Те останаха недоволни от обвинителния акт, тъй свидетели им разказали, че Гинади бил в неадекватно състояние в нощта на трагедията, но това не било отразено от органите на реда.

Адвокатът на опечаленото семейство Антон Боев поиска делото да бъде върнато на прокуратурата, за да бъде добавен и Тодор Христов в списъка на частните обвинители. Момчето също пътувало в колата, но се разминал само със 4 счупени ребра.

Искането на Боев не беше уважено от съда, тъй като изготвената по времето на разследването експертиза показала, че травмите на Тодор представляват само лека телесна повреда. Магистратите отказаха да върнат делото на обвинението и не откриха съществени нарушения в прокурорските документи.

В подкрепа на подсъдимия, в съдебната зала бяха родителите му и бременната му приятелка. Тъй като Гинади не призна вината си, делото ще насрочено за разглеждане в законовия срок.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?