Подай сигнал

Германските инвестиции в Пловдив връщат българите от чужбина

Бизнес зона

от Мария Петрова 4755 прегледа 0

Германските инвестиции в Пловдив връщат българите от чужбина

70 компании с германско участие, инвестиции за десетки милиона евро и над 10 500 нови работни места. Това е равносметката, която направи на 10-годишния юбилей на регионалното представителство на Германо-Българската индустриално-търговска камара /ГБИТК/ ръководителят д-р Мариана Чолакова. В обхвата на регионалната ГБИТК влизат областите Пловдив, Пазарджик, Хасково, Стара Загора, Смолян и Кърджали. Тя подчерта, че германските инвестиции в региона мотивират много млади българи, които са завършили висшето си образование в Германия, да се върнат в родината.

В тези области най-много са германските инвестициите в сектора на хранително-вкусовата промишленост и машиностроенето, следвани от строителството, химическата промишленост, медицинската сфера, текстила и др.

Регионът влиза трайно във фокуса на българо-германските икономически отношения, които се развиват успешно, а примерите за добри производствени практики са многобройни. Това коментира д-р Митко Василев, главен управител на ГБИТК. Той подчерта ролята и на социалните проекти в региона, както и подпомагането на дуалното обучение в Техникума по електротехника в Пловдив.

Областният управител Здравко Димитров увери, че всеки инвестиран лев е на правилното място и ​ще бъде защитен от закона.

Коментари


ха ах хааааа....голям виц!кой идиот написа тая статия?

Блаженни са вярващите

Айде бе, нека ми се обади поне един, който се е върнал! Много ви моля!

Аууууу

Чакайте ме идвам , еййй ма как не се сетих досега ?! Я си седете там в тая пропагандирана идеология , карайте си колите и си почивайте на спа с кредита кокто сте взели и го връщайте цял живот —- -бухахахйа

Що за черен хумор? Над 50 г. съм и статията ми напомня поразително за "светлото комунистическо бъдеще".

Tarsyat oshte beli robi.

Shte stane ama na kukovo lyato. Pchelata ne byaga ot meda. Neshtastni draskachi.

Да се смееш ли или да плачеш, не знам. Тези които са писали това заглавие живят в някаква друга дименсия! Кой връща българите който са избягали бе, нещастни драскачи!