Подай сигнал

Германци купиха Вагоноремонтния завод в Карлово

Бизнес зона

от Цветана Георгиева 6920 прегледа 0

Германци купиха Вагоноремонтния завод в Карлово

Германската железопътна компания „Дойче банхоф“ е новият собственик на Вагоноремонтния завод в Карлово, научи marica.bg. Сделката бе подготвяна в продължение на няколко месеца и бе финализирана преди седмица. Новият собственик има намерение да възобнови производството на товарни вагони, както и техния ремонт, а също така да разшири дейността с ремонт и поддръжка на локомотиви.

Очаква се предприятието да започне работа през септември като първоначално бъдат назначени 70 работници, а в следващите 18 месеца да бъдат разкрити общо 300 работни места. Очаква се възстановяването на Вагоноремонтния завод, който бе едно от основните предприятия в региона, да даде тласък в развитието на регионалната икономика, заяви кметът на общината д-р Емил Кабаиванов.

Както marica.bg съобщи неотдавна община Карлово оказа пълно съдействие за осъществяване на инвестиционните намерения на германската спрямо Вагоноремонтния завод. Областната управа също съдейства на инвеститора по отношение на документацията.

Вагоноремонтният завод в Карлово бе частно дружество, то фалира преди три години, след близо двегодишна агония, съпроводена от протести на работниците. На 9 юли 2015 година дружеството бе обявено в несъстоятелност по искане на тогавашните собственици и на кредиторите.

Коментари


Няма как да рзбереш, той просто си чеше ноктите по клавиатурата. Докато онзи с първия коментар си бута влакчетата. Детска работа, какво да ги правиш. Така е с неизживяното детство.

Моето момче ако си българин, пиши на кирилица и не се мъчи с тази латиница, че нищо не разбрах какво си написал.

Браво, най - накрая една прекрасна новина от най - патриотичният град на България градът на Левски. Предишните собственици бяха получили заводът като подарък и не бяха никакви предприемачи и затова на доведоха до унищожение на заводът.А дано случим на добри предприемачи този път.

Eftinata kitaiska stoka kaca tuk.i s vlaka kam evropa

Skoro kitaici investiraha v leti6te v raiona ako ne se laja

Prosti li sa horata

DEUTSCHEBUNDESBAHN.. съкратено DB... какъв ти „Дойче банхоф“ ..луда работа сте журналистите...

300 работни места за поддръжка на локомотиви?! Ние влакчетата си ги бутаме.