Подай сигнал

Германци купиха Вагоноремонтния завод в Карлово

Бизнес зона

от Цветана Георгиева 6996 прегледа 0

Германци купиха Вагоноремонтния завод в Карлово

Германската железопътна компания „Дойче банхоф“ е новият собственик на Вагоноремонтния завод в Карлово, научи marica.bg. Сделката бе подготвяна в продължение на няколко месеца и бе финализирана преди седмица. Новият собственик има намерение да възобнови производството на товарни вагони, както и техния ремонт, а също така да разшири дейността с ремонт и поддръжка на локомотиви.

Очаква се предприятието да започне работа през септември като първоначално бъдат назначени 70 работници, а в следващите 18 месеца да бъдат разкрити общо 300 работни места. Очаква се възстановяването на Вагоноремонтния завод, който бе едно от основните предприятия в региона, да даде тласък в развитието на регионалната икономика, заяви кметът на общината д-р Емил Кабаиванов.

Както marica.bg съобщи неотдавна община Карлово оказа пълно съдействие за осъществяване на инвестиционните намерения на германската спрямо Вагоноремонтния завод. Областната управа също съдейства на инвеститора по отношение на документацията.

Вагоноремонтният завод в Карлово бе частно дружество, то фалира преди три години, след близо двегодишна агония, съпроводена от протести на работниците. На 9 юли 2015 година дружеството бе обявено в несъстоятелност по искане на тогавашните собственици и на кредиторите.