Подай сигнал

ГЕРБ отсява кандидатите за районни кметове

Власт

от Валентина Йеремиева 2044 прегледа 0

Местната централна на ГЕРБ ще решава утре кои кандидати за районни кметове да бъдат предложени на Изпълнителната комисия. На партийните събрания по районите бяха посочени около 40 имена. В обсъждането ще участват областният управител Здравко Димитров, който вече е определен лично от премиера Бойко Борисов за кандидат за кмет на Пловдив, и кметът Иван Тотев, който е градски лидер на партията.

"Окончателното решение ще бъде взето от Изпълнителната комисия, но предполагам, че действащите успешни кметове ще бъдат предложени за нов мандат. В някои райони обаче ще имаме нови кандидатури", каза Тотев.

За успешен кмет на района той посочи кмета на "Тракия" Костадин Димитров. Георги Стаменов на "Централен" също е с реален шанс да бъде номиниран за кмет на района.

Нови кандидати със сигурност ще има за "Северен", чийто кмет е в ареста, и в "Южен", където ГЕРБ беше загубил изборите през 2015 г. Сред номинираните в ГЕРБ за "Северен" са директорът на "Градини и паркове" Стоян Алексиев и зам.-кметицата на района Лариса Кътова, за "Южен" - Георги Юруков и шефът на фондация "Пловдив 2019" Кирил Велчев, който беше кандидат за същия район през 2015 г.