ГЕРБ отсява кандидатите за районни кметове

Местната централна на ГЕРБ ще решава утре кои кандидати за районни кметове да бъдат предложени на Изпълнителната комисия. На партийните събрания по районите бяха посочени  около 40 имена.  В обсъждането ще участват областният управител Здравко Димитров, който вече е определен лично от премиера Бойко Борисов за кандидат за кмет на Пловдив, и кметът Иван Тотев, който е градски лидер на партията.

"Окончателното решение ще бъде взето от Изпълнителната комисия, но предполагам, че  действащите успешни кметове  ще бъдат предложени за нов мандат. В някои райони обаче ще имаме  нови кандидатури", каза Тотев.

За успешен кмет на района той посочи кмета на "Тракия" Костадин Димитров. Георги Стаменов на "Централен" също е с реален шанс да бъде номиниран за кмет на района.

Нови кандидати със сигурност ще има за "Северен", чийто кмет е в ареста, и в "Южен", където ГЕРБ беше загубил изборите през 2015 г.  Сред номинираните в ГЕРБ  за "Северен"  са директорът на "Градини и паркове" Стоян Алексиев и зам.-кметицата на района Лариса Кътова, за "Южен" - Георги Юруков и шефът на фондация "Пловдив 2019" Кирил Велчев, който беше кандидат за същия район  през 2015 г. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?