ГЕРБ избира между Кабаиванов и Люртова в Карлово

Самоотвод си направиха шефът на местния парламент Теодор Шойлеков и директорът на ОУ “Св. св. Кирил и Методий“ Доньо Тодоров

Общинската организация на ГЕРБ в Карлово излиза с две предложения за кандидат за кмет на общината в  Местни избори 2019.  Едната кандидатура е на председателя на ГЕРБ ​- Карлово и действащ заместник-кмет Данка Люртова, другата - на  кмета д-р Емил Кабаиванов.  Няколко дни по-рано досегашният кмет Емил Кабаиванов бе издигнат  официално за кандидат за кмет от местна коалиция „Обединени за нашата община“, която твърдо от години стои зад Кабаиванов. 


Номинациите на Люртова и Кабаиванов ще бъдат предложени за разглеждане и одобрение от Изпълнителната комисия на ГЕРБ.


В хода на обсъжданията се завъртяха имената на директора на ОУ “Св. св. Кирил и Методий“ Доньо Тодоров и  на председателя на Общинския съвет Теодор Шойлеков. И двамата си направиха самоотвод.  Шойлеков вече бе кандидат за кмет на ГЕРБ през 2015 г. и остана трети в надпреварата. Доньо Тодоров е учител, директор на основно училище и общински съветник и  отклони предложението да бъде кандидат за кмет на общината. 


В съседната на Карлово община Сопот ГЕРБ също номинира кандидат за кмет. Там местната структура посочи Георги Григоров - финансист, ръководител на клон на застрахователно дружество. Членовете на организацията нямаха колебание относно своя кандидат. Григоров се състезава за кметския пост през 2015 г. и стигна до трето място, сега е общински съветник от своята партия.


В Хисаря се очаква в предизборната надпревара от най-голямата политическа сила да влезе инж. Пенка Ганева. Амбициозната дама вече управлява курортната община през 2011-2015 година, а в предходния мандат бе заместник-кмет.


Все още не е ясно кого ще номинира за кметската надпревара структурата на община Калояново. Дали в битката за поста ще влезе председателят на общинската структура Йонко Вангов, или ГЕРБ ще подкрепи безпартиен кандидат, все още не ясно. Вангов също бе кандидат за кмет през 2015 година, но не успя да спечели поста.


Независимо какви са номинациите на общинските структури обаче, кандидатите за кметове ще бъдат определени окончателно от Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ. Това вероятно  ще стане едва след като бъдат излъчени окончателно кандидатите за областните градове, прогнозират активисти на ГЕРБ.  

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще има ли ротация на кабинета или отиваме на избори?