ГЕРБ и БСП в спор за морала в политиката

Левицата коментира за първи път оставката на Цветан Цветанов

След парламентарните рокади реакциите очаквано са полюсни. Левицата коментира за първи път оставката на Цветанов. По думите им „Цветанов напуска властта, за да остане в нея”, а оставката му била формална. А ГЕРБ контрааткуваха, че Елена Йончева, която е обвиняема за пране на пари, води листата на червените за евровота.

Последен председателски съвет за  Цветан Цветанов, чифт нови маратонки и цветя за наследничката му – Даниела Дариткова. 

„Колегите ми подариха маратонки и ми казаха, че вече със свободата, която имам, много по-добре да продължа да бягам в този политически маратон”, заяви Цветан Цветанов в кулоарите на парламента.

Паника в пленарната зала предизвика депутатка от ГЕРБ, която се задави по време на заседанието. И така новият парламентарен шеф на ГЕРБ излезе от политическото си амплоа, за да влезе в професионалната си роля - на лекар.

Новият пост на Даниела Дариткова беше водеща тема в кулоарите. Реакциите-  полюсни.

„Аз имам притеснения, че ще има определени проблеми с работата оттук нататък в парламента. Притеснения за това, че Цветанов до момента извършваше много сериозна координационна работа между групите”, заяви Валери Симеонов, ОП, НФСБ.

 

„Ще работим с Дариткова, аз не виждам някакъв проблем, не виждам драма”, заяви Волен Сидеров, ОП, АТАКА.

„Бих пожелал всичко най-добро на г-жа Дариткова, цветя и рози по пътя й прашен и карамфили за нашата любов”, заяви Валери Симеонов.

„Това е решение на ГЕРБ и ние ще се съобразим с него”, заяви устафа Карадайъ, ДПС.

„От това, което видях сутринта, виждам консолидиране на парламента”, заяви Веселин Марешки, ВОЛЯ.

За БСП оставката на Цветанов била формална. В предаването „Плюс-Минус” Корнелия Нинова я определи като фалш.

„Тези оставки са политически фалш, защото са опит да се потуши скандалът. Но всъщност г-н Цветанов напуска парламента с тежки съмнения за политически рекет. Лобистки закони, може би и данъчни престъпления. Но остава шеф на предизборния щаб на ГЕРБ”, коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова.

В отговор ГЕРБ излезе с остра позиция, в която пита: ако за левицата оставката на Цветанов не е морален акт, а политически фалш – какъв е моралният прочит на издигането за водач на листата на БСП на Елена Йончева, която е с повдигнато обвинение за пране на пари?

Всеки е невинен до доказване на противното, отвърнаха от БСП.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?