Подай сигнал

Георги Стаменов: "Централен" е най-доброто място за живеене

Пловдив

от Валентина Йеремиева 563 прегледа 0

Георги Стаменов

Икономистът Георги Стаменов след дипломирането в УНСС - София е работил в частен бизнес. В мандата 2011-2015 г. е зам.-председател на Общинския съвет от групата на ГЕРБ и председател на финансово - бюджетната комисия, а от 2015 г. - кмет на район "Централен". Женен, с две деца.

- Г-н Стаменов, за 4 години в уличните ремонти отидоха милиони, но пак има дупки не само в кварталите, но и на основните булеварди - „Шести септември“, „Васил Априлов“, „Христо Ботев“. Защо?

- Ремонтът на бул. „Шести септември“ в участъка между Чифте баня и бул. „В. Априлов“ е правен през 2012 г., но беше подменена само настилката. Догодина пътят трябва да бъде преасфалтиран със задължителното уплътняване на основата. На бул. „В. Априлов“ остана за ремонт само един участък от бул. „Шести септември“ и моста. Чакаме съгласуване с ВиК ЕООД за подмяна на водопровода, както и за северното платно на бул. „Хр. Ботев“ покрай Младежкия хълм. Нека да не забравяме, че пътната инфраструктура в централната градска част е най-стара, на много места е над 50-годишна, а трафикът е в пъти по-натоварен. Правим всичко възможно според средствата, които има в бюджета. Но едва ли трябва да ви убеждавам, че район „Централен“ изключително много се е променил в последните години.

- Има ли смисъл мажоритарно да избираме районни кметове, след като ви се дават мизерни бюджети за кварталите и се молите за всеки лев пред общинското ръководство?

- Твърдо „да“. Мажоритарните избори дават възможност да бъде избран районен кмет, на който е гласувано най-голямото доверие, и се предполага, че е най-добрият. Районният кмет има достатъчно работа, а и е най-пряката връзка на местната власт с хората.

- С какви проблеми идват при вас гражданите?

- Най-често за паркоместа, тротоари, улични настилки, зелената система, детски площадки. Опитваме се да обърнем внимание на всеки и да решим проблемите. Надявам се да сме успели, но оценката ще се даде на местните избори наесен.

- Кое ви радва най-много в работата ви на районен кмет и какво ви разочарова?

- Драго ми е, когато хората са доволни, че сме си свършили работата. И това се случва /Смее се/. Две благи думи носят удовлетворение. Съжалявам само, че не можем да решим всички проблеми, защото общината има бюджетна рамка и ние трябва да я спазваме.

- Заплатата на районен кмет е малко над 1200 лв., каквато вече може да се изкарва и без да се носи отговорност за район с 80 000 души население. Каква е мотивацията да си кмет?

- За мен и семейството ми район „Централен“ е най-доброто място за живеене. Невероятно е чувството, когато с целия екип на Община Пловдив успеем да направим нещо полезно, което остава за града, без да казваме какво ни е коствало.

Коментари


Вижте само какво направиха със жилищен квартал "Капана", пивница, наркомани, шум над допустимите норми, живущите са обречени на смърт, и големи здравословни проблеми, отделно от това, въздухът е много силно замърсен от ресторантите, а да не говорим че уж има пешеходна зона, а не е осигурено паркомясто за всяко семейство, живущо в квартала. Просто не може да се живее!

Рекламата е хубаво нещо но ???...не ми хвали този център..Града се очертава като един от НАЙ-МРЪСНИТЕ в Европа....Кое му е хубавото - замърсяемост над 500 пъти- шум . Зеленина НИКАКВА...Ти в апаратамент ли си или в някаква къщичка ?...За правенето на улици спор няма но .....тази реклама която правиш НЕ СЕ ПРИЕМА

Невероятно земен човек, отдаден на работата си, добронамерен и отворен за контакт с хората! Истина е, че район Централен става все по-красив! Успех, г-н Стаменов!

А почистването на района от излезли от употреба МПС с или без регистрация кога? Със сигурност има много такива досами сградата на областната управа. Не е вярно, че всички гаражи са премахнати. Детската рлощадка к м игрището на ул. Загоре е пред разпад. Навсякъде в района е мръсно, мете се само по Тракийски юнак и Младежка. Служителите на фирма Чистота много често могат да бъдат видяни по пейките. Паркът в близост освен да се коси, трябва и да се мете, за да може хората да открият пътечките, по които да минат. А в близост фургонче на Чистота - офисче, никаква полза. Ама нищо де, помощите и заплатката да вървят.

Изборите идват, реклама трябва

Пренасели се р. ЦЕНТРАЛЕН, ИСКАМЕ ЗЕЛЕНИНА, ДРУВЧЕТА, ТАМ КЪДЕТО АЛЧНИТЕ СЪРОИТЕЛИ ОТСЕКОХА