Подай сигнал

ГДБОП удари мафията с фалшиви пари СНИМКИ и ВИДЕО

България

от Екип Марица 1358 прегледа 0

ГДБОП удари мафията с фалшиви пари СНИМКИ и ВИДЕО

Нов удар на МВР срещу производството и разпространяването на фалшиви пари. От ведомството обявиха, че са разбили поредна нелегална печатница – за фалшиви долари.

Само преди две седмици Спецпрокуратурата и ГДБОП разбиха печатница за фалшиви пари в евро и долари, базирана в хотел „Кантилена“ в курорта Слънчев бряг. Задържани и обвинени за организирана престъпна група бяха четирима души, един от които е собственикът на хотела. Разследващите откриха банкноти в общразмер на 11 570 000 евро и над 1 800 000 щатски долара. При заседанието в спецсъда стана ясно, че в рамките на операцията служител на ГДБОП под прикритие е сключил четири сделки и е купил фалшиви пари.

Подробности за новия удар срещу фалшификаторите на пари от ГДБОП и Специализираната прокуратура ще дадат на брифинг по-късно днес. За момента е известно, че става въпрос за изработка на фалшификати с високо качество. Службите са неутрализирали и организирана престъпна група за международен трафик на културни ценности (по съвместно разследване с испанските власти, с участие в групата само на българи).

Информация по разследването ще предоставят изпълняващият функциите ръководител на СП Димитър Петров, директорът на ГДБОП, главен комисар Ивайло Спиридонов, наблюдаващите прокурори Сийка Милева и Евгения.

Коментари