Гаро от махалата върти бизнес с обществени поръчки

Емил Иванов от години върти бизнес с обществени поръчки и услуги за различни общински структури. На дружеството "Гаро 2004", превърнало се и в прякор на находчивия ром, институциите редовно възлагат да събаря стари сгради и други строително-монтажни дейности. Фирмата му „Хрис Строй“ ЕООД пък работи и с община Пловдив. Последната официално получена поръчка от район „Западен“ е от началото на април 2017 г. Тя е за „Премахване на негодни за използване сгради, находящи се в част от кв. 4, УПИ VI-комплексно жилищно и обществено застрояване по плана на ЖК „Кишинев”, установи проверка на „Марица“.

Иначе в предишни години неговите хора са работили по събарянето на стария родилен дом на ул. "Иван Вазов”, на магазин "Дизма”, както и на старата елцентрала в "Кючук Париж".

В махалата усилено се говори, че Гаро чрез фирмата си за скрап участва като подизпълнител и в дейността по разкомплектуването на излезли от употреба общински и полицейски автомобили, както и техника на общинските фирми - стари коли, камиони и друга техника. Те се трупат в склада на „Градини и паркове“ зад хотел SPS в „Тракия“. Живеещи наоколо твърдят, че тази пролет от базата са били извозени доста бракувани камиони, включително сметовози, като в разглобяването им е участвала бригада работници от махалата. Тези твърдения обаче не се потвърждават от общинската администрация.

Синът на Гаро - Киро Емилов Иванов, пък държи фирма, която върти автомивка в „Столипиново“. Преди няколко години там имаше проблеми с ВиК заради натрупани задължения за 17 000 лева. Тогавашният шеф на водното дружество Манол Генов разпореди да се врътне кранчето на обекта. Оказа се, че теренът бил отреден за автосалон, но бил превърнат в миялна за автомобили. Синът на Гаро, който се води собственик на автосалона, натрупал борча от 9000 лева за няколко месеца и въпреки че пописал споразумение за разсрочено плащане с ВиК при предишно спиране на водата, не вкарвал вноските.

Други 2500 Гаро дължеше на ВиК за неплащана с години вода на апартаментите му в Столипиново, а останалият дълг до 17 бона бе за канал.

На 21 ноември 2013-а инспектори на ВиК-Пловдив и полиция спряха водоподаването на автомивката на Гаро. Тогава десетки роми излязоха да бранят незаконния обект с мотива, че той осигурявал работа на поне десет души. Собственикът първо твърдеше, че има всички необходими документи и водомери. След това обаче се оказа, че общината му позволила единствено изграждането на временен охраняем паркинг, а не на автомивка.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?