Следвайте ни

Зрелищни ролеви битки се развихриха на Младежкия хълм СНИМКИ

viber icon

Любители на ролевите игри или така наречените ЛАРП-ове превзеха Младежкия хълм в неделния ден, видя репортер на „Марица“. 


Мъже и жени усъвършенстваха уменията на приетите от тях персонажи на поляните до Денталния факултет. Въоръжени с копия на древни оръжия, а някои от тях облечени в доспехи, ентусиастите сръчно въртяха средновековни мечове, пики и други сечива.


„ЛАРП-ът е малко познат в България, макар че датира от поне 10 години. Опира се повече на фикцията. Представлява нещо като компютърна игра, но на живо. Правят се непрекъснати тренировки, защото ние сме хора, които нямаме боен опит, но за да стане играта по-реалистична,  трябва да придобием умения.

Малко или много всеки си избира персонаж. Едни искат да е близо до същността им в реалния живот, а други точно обратното - избират съвсем притивоположен характер,  за да открият нови неща в себе си“, разказа пред „Марица“ Теодора Стоянова, която е част от ЛАРП общността в страната, заедно със съпруга си. 

Тя допълни, че отстрани може би изглежда лесно, но съвсем не е така, тъй като персонажът е извън действителността и е изграден в паралелен свят. 

Българската LARP общност наброява над 300 души от цялата страна. Най-многобройни и активни са групите от София и Пловдив. 


Общността е организирана на неформален принцип. Значителна част от играчите са обединени в по-малки неформални групи с игрово наименование - едновременно фракции в един от ролевите светове, в които се играе, и клубове, събиращи близки приятели в реалния живот.

Снимки от Атанас Кънев
Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

мечо

мечо

18.02.2021 | 11:44

Браво млади хора! Чудесно забавление сте открили. Да реализирате на въздух и сред природата компютърните игри, да общувате културно и полезно. Това си е вид спорт и забавление като на сцена, СУПЕР Е !!! Радвам ви се от сърце.

Отговори
1 0
Ник И

Ник И

07.02.2021 | 19:01

Не бе акълът им като на деца от предучилищна.

Отговори
2 2
Dii

Dii

07.02.2021 | 18:59

Големи хора, пък се правят на малки дяца.

Отговори
3 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай