Следвайте ни

Здравко Димитров посети болница "Св. Пантелеймон" СНИМКИ

viber icon

Областният управител Здравко Димитров се срещна с управителя на МБАЛ „Св. Пантелеймон“ Пловдив д-р Константин Сапунджиев д.м., зам. управителя инж. Атанас Чилингиров и персонала на болницата.

Той разгледа обновената база на лечебното заведение и се запозна с някои текущи проблеми.

Д-р Константин Сапунджиев обясни, че в базата са инвестирани доста средства и новооткритият медицински център е окомплектован напълно, а лечебното заведение показва добри резултати и вече е изчистило натрупаните през годините дългове.

Болница „Св. Пантелеймон“ разполага с 246 легла и работи с НЗОК по 111 клинични пътеки, които обхващат всички основни специалности – спешна медицина, вътрешни болести, кардиология, ендокринология и болести на обмяната, нефрология, пневмология и фтизиатрия, гастроентерология, хирургия, ЛЧХ, урология, нервни болести, акушерство и гинекология, анестезиология и интензивно лечение, клинична лаборатория, образна диагностика, обща и клинична патология, микробиология, физикална и рехабилитационна медицина и болнична аптека.

Управителят представи и възможностите на Спешното отделение, което е единственото работещо в общинска болница на територията на район „Южен“. Проблем остава недофинансирането на някои от пътеките, което е в ущърб на финансовото положение на болницата. Здравното заведение поема разходите за Спешното отделение, тъй като районът не може да остане без него.

Д-р Сапунджиев обясни, че се извършват и безплатни прегледи за социално значимите заболявания и на всеки две седмици тематиката им се променя, а всяко отделение се представя поетапно с безплатни прегледи.

Областният управител се срещна и с пациенти на болницата, които казаха, че са доволни от качеството на медицинските услуги и работата на болничния персонал.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?