Следвайте ни

Налазиха кафенетата по Главната и в Капана СНИМКИ

viber icon

Гергьовден е първият ден, в който на заведенията е позволено да работят. Те имат право да използват външните си пространства – градини, тераси, веранди, а изискването от Кризисния щаб е масите да са разположени на метър и половина разстояние една от друга. 

Макар по предварителни наблюдения пловдивчани да не бяха особено доволни от това решение и да заявяваха, че няма да ходят по заведенията, журналистическата ни проверка показа, че кафенетата в централната част на града са пълни. Най-много клиенти се забелязват по продължението на Главната улица и в квартал „Капана“. 

Не всички заведения обаче отвориха врати, въпреки че разполагат с външно пространство. Собствениците на много от тях не смятат, че ще са на печалба. Точно обратното, вярват, че няма да успеят да покрият разходите си и ще са на загуба. Терасата на Сладоледената къща например пустее, а точно нея очаквахме да кипи от желаещи посетители. Fabric също е затворен, при все че е любимо заведение, особено на по-младите пловдивчани. 

Други пък тепърва се подготвят да заработят в идните дни. Разпределят масите и столовете, вадят чадърите. Екипът на популярен ресторант до Римския стадион дори е поставил разделителна пластмаса между отделните маси, както правят в чужбина. 

Все още по улиците могат да се видят служители на реда, които следят за нарушения.

Снимки: Паулина Гегова

 

Паулина Гегова

Паулина Гегова

Редактор-репортер - екип "Култура"

Паулина Гегова е завършила Актьорство за драматичен театър в ПУ. Работила е в държавен театър, създава частни проекти, организира културни и благотворителни мероприятия в Пловдив. Занимава се с медии от 2015 година, писател и редактор на художествена литература.   Още

Коментари (4)

До авторката

11.05.2020 | 22:09

Празни маси на снимките, а пишеш, че е фул ... какво ли не правят хората за атрактивни заглавия .... Е заради такива като теб ще се откажа от медиите. Актьорка ли си, журналист ли си?!?!

Отговори
0 0

лази буба, или как жълтите сайтове оцеляват

07.05.2020 | 12:53

ви серем на заглавията - не всички са олигофрени като вас

Отговори
0 0

...

06.05.2020 | 19:49

уникални новини

Отговори
1 0

Налазиха

06.05.2020 | 15:24

И всичко празно маси празни налазиха

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?