Следвайте ни

За 8 март: Полицията в Пловдив „събуди“ шофьорките с цветя, спретна им номер СНИМКИ

viber icon

Стоп палка. Отбий. Документи за проверка? Не! Изненада! Честит 8-ми март!

Така започна сутринта за много дами зад волана. Поводът – 8-ми март и инициативата на пловдивската полиция „Цвете на пътя“, видя репортер на „Марица“.

Стартът бе даден символично точно в 08:03 часа на един от най-оживените булеварди в града под тепетата „Цар Борис Трети Обединител“.  

Пловдивската полиция реши първо леко да стресне шофьорките, след което да ги зарадва и да ги зареди с положителни емоции и усмивки, достатъчни за дни напред. Колите на представителите на нежния пол бяха спирани уж за проверка и учтиво помолени да отбият. Първоначалната строгост обаче преливаше в прекрасен жест. Вместо стандартната проверка на документите, пътните полицаи им честитиха 8 март, а лично инсп.  Ботьо Гиргинов от „Пътна полиция“ им подаряваше цвете в знак на уважение. 

Дамите бяха очаровани от инициативата. Пък и кога друг път ще им се случи лично полицай да им връчи ароматно цвете и да ги уважи подобаващо за специалния празник. 

„Очарована съм. Страхотна инициатива. Благодаря от сърце“, отвръщаха десетките дами, удостоени с честа да са сред избраните за изненадваща „проверка“ от служителите на реда. Атракция за преминаващите  покрай полицейския патрул бе и поставената арт- инсталация- червена дамска обувка на висок ток, също пълна с цветя.  Тя тежи близо 300 килограма и е висока малко над 3 метра, а прецзната изработка е дело на креативната пловдивчанка Йоана Симова и колегата ѝ Драгомир Димитров. Инициативата на пловдивската полиция е успешна, а това личи по факта, че добрите идеи се мултиплицират. По примера на града под тепетата полицаите от Костинброд също поднасяха цветя на дамите шофьори. Но пък си нямаха 3-метрова обувка с ток. 

Днешният празник на жените-цветя е идеален повод за обръщение към мъжете зад волана. Бъдете търпеливи, услужливи, любезни и толерантни към шофьорките.  Жената, на която нервно бибкате,  утре може да е вашата майка, съпруга или любима!

Снимки Атанас Кънев

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?