Следвайте ни

Взривяващо начало на Shake That Хълм: „Керана и космонавтите“ изстреляха Пловдив към звездите СНИМКИ

viber icon

Просто съвет: когато на сцената са „Керана и космонавтите“, затягайте коланите!

Фестивалната култура в Пловдив винаги е носила отличителен знак на ревера си. Подобни събития се провеждат в много градове от страната, но тук, в полите на тепетата, образът им е тотално различен и то заради две ключови неща – атмосферата и публиката. Тук в Пловдив групите се чувстват като у дома си, а меломаните просто знаят как да посрещат, как да се забавляват истински и как да изпращат подобаващо. 

Поредно доказателство за това е фестивалът Shake That Хълм на поляната на Джендем тепе. Той стартира ударно вчера с пловдивски изпълнители, събра стотици жители и гости на града и ще продължи до неделя включително. 
Тон на фестивала даде бижуто на X-Factor 2017 Мирослава Тодорова, а нежният ѝ глас разтопи като восък всички присъстващи. Целият ѝ чар се разтла из Младежкия хълм и отвори вратите към музикалното изящество. След романтичната разходка по облаците, времето над сцената се промени. Който познава "Керана и космонавтите", със сигурност е затегнал колана си, знаейки какво пътешествие го очаква. Целият  космос се приземи в Пловдив, а всеки имаше възможност да види най-яркото съзвездие в града под тепетата. Съвсем наскоро групата с взривяващия вокал на Юлия Йорданова (Керана) издаде дебютния си албум, който носи звучното заглавие "Урса Майнър", или едно намигване към звездите и Малката мечка. Който е чул дори и една нота от талантливите музиканти, вече е наясно, че е пристрастен. Да, това е точната дума. "Керана и космонавтите" са опиат, истинска магия, торнадо, което отвява всичко по пътя си, музикална екплозия, която взривява всяко едно сетиво, приказка, която не спираш да четеш и препрочиташ, защото сюжетът и главните герои са пленили вътрешната ти вселена. Когато "Керана и космонавтите" са на сцената, дори и най-свенливите започват да танцуват и се отдават на мига заедно с останалите. Така резултатът е безспорен, тъй като два космоса се сливат в едно - онзи на музикантите и този на публиката. Музикалната симбиоза е неописуема. Пътешествието на публиката започна още с първата песен от "Керана и космонавтите". Совалката бе изстреляна към Космоса с безумна енергия и започна да обикаля....и да обикаля...и да обикаля. Групата изпълни песните от дебютния си албум, зарадва почитателите си с кавъри, излезе три пъти на бис.  Керана заяви, че след дълго отсъствие, най-накрая се радва, че има възможност да пее в родния си град пред най-готината публика. Дори слезе от сцената, сля се с феновете и изпълни едно от  любимите им парчета, озаглавено "Отлагам". 

Кой ли би искал подобно приключение да свърши? Прозвучаха космическите хитове "Не", "Безотговорно", "Цех за сънища", "Песен", "Закърнели сетива", "Е" и други, чиито текстове почитателите на пловдивската група знаят наизуст. След края на пътешествието, Керана се срещна лично с част от феновете си и им донесе още незабравими моменти. Всички вече са в очакване групата да изпълни обещанието си - отново да свири в Пловдив. Фестивалът Shake That Хълм продължава и днес.  След 19 ч. шоуто на Младежкия хълм ще е в ръцете на Broke Concept и СЕКТА. След тях публиката ще приветства Atila, Dj Akasha, Worst и WOSH MC. Вечерта ще завърши с GrinGod, Simbad & Sezy и с разказ по ноти на "Градски легенди".

Неделният афиш също не е за изпускане. Откриването на третата вечер е поверено в ръцете на Acoustic Corporation. После идва ред на VENETA и HILLA.  снимки от Наташа Манева

 

 

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Ковид Ковид Ковид

Ковид Ковид Ковид

28.08.2021 | 18:11

Ковид ковид ковид

Отговори
2 4
Инж .Симеонов

Инж .Симеонов

28.08.2021 | 18:10

Подарете си Ковид 19 .

Отговори
2 2
Beisim

Beisim

28.08.2021 | 15:59

Всички легла в болницата са заети от Covid 22 болни

Отговори
2 0
Али беи

Али беи

28.08.2021 | 15:53

Ковид ковид ковид ковид .covid 19 '20

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?