71

Влюбени се ожениха в Градската градина в Пловдив СНИМКИ

Звуците на Менделсон огласиха малко преди обяд новата Градска градина, където от сутринта се разнася музика от откритата сцена. 

В любов и вярност се врекоха Христина и Георги на фона на централния фонтан с 20- метров стълб. Това е първата сватба в парка, а за утре на същото място още три младоженски двойки ще сключат граждански брак, разказа Чудомира Пинджева, директор на ОП Радостни обреди”. Зам .- кметът на район "Централен" Румяна Толова също дойде на церемонията.


Градината е много красива, затова я избрахме за тържеството, сподели младоженикът. На въпрос как да се нарича обновеният парк - “Иван Вазов” или Дондукова градина, отговори, че и двете имена са хубави, най- важното е, че паркът е чудесен. А булката допълни - и да се пази.


Градината е препълнена с хора, въпреки хладното време, и сякаш целият град се е изсипал в този зелен оазис. 

“Много е красиво, за всички има по нещо. Името на парка задължително трябва да е “Иван Вазов”, заръча на общинските съветници Денка Атанасова, поседнала на една от пейките. Разказа, че е родена в Пловдив и ката малка е играела в парка.

“Много е хубаво част от ул “Христо Г. Данов” да стане пешеходна, но да има голям паркинг на шест етажа до Щаба на армията”, препоръча и Ивайло Димов.

Детска глъч се носи в целия парк от двете детски площадки с катерушки, пързалки, къщички, батут. Малчуганите се редят на опашка пред уредите.

Пред фонтаните  хората си правят селфи и се чуват възгласи - страхотно, гордост за града!

Част от ул. “Христо Г. Данов” е затворена между “Бетовен” и “Руски”, където още стои табела с надпис “ Строителен обект”. Предложението за пешеходна зона ще се обсъжда на сесията в четвъртък, както “Марица” писа.


Целият трафик от квартала е пренасочен по ул. “Бетовен”. Тапи няма, макар че днес трафикът в Пловдив е много натоварен - почти като в работните дни. 

Снимки от Валентина Биларева
 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
3 коментара
Пловдивчанин

Пловдивчанин

21.04.2024 | 17:00

Само да не стане като площадчето до Епископската базилика, което уж е замислено като пешеходна зона, но на практика се е превърнало в луксозно пътно платно, зад забранителни знаци за колите, паркиращи на паркинга на Католическата катедрала, който не би трябвало да е обществен пред банка ОББ и къде ли още не. Плочките са изпочупени, нацапани, разместени, преминаващите се чудят как да се пазят да не бъдат сгазени.

Отговори
0 0
АБСУРД, КАФЕ

АБСУРД, КАФЕ

20.04.2024 | 17:29

Че да стане кафеджийница. В никакъв случай, там е място за игра.

Отговори
4 0
Мима от Четвъртък пазара!

Мима от Четвъртък пазара!

20.04.2024 | 15:34

Да бяхте направили в близост до детската площадка едно бистро,за да може като си закараме децата да има къде едно кафе да изпием!Иначе горе,долу бива!Не е както беше!

Отговори
3 4

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?