Следвайте ни

Виртуални шестици валят в СУ "Любен Каравелов" СНИМКИ

viber icon

Пловдивски ученици ще учат уроци посредством виртуална реалност. Те ще могат и сами да я създават. Това е едно от нововъведенията в СУ "Любен Каравелов", което посрещна втория срок с обновена визия. 

Сменени са електрическата инсталация, настилките в класните стаи и коридорите, подменена е и системата за отвеждане на дъждовна вода от покрива, а носещите зидове са подсилени.

Стаите са прекроени така, че да се оформят по-малки помещения за индивидуални занимания по музикални инструменти и пеене.

"След дългогодишно очакване и подготовка, най-накрая стана реалност мечтата ни. Имаме високи постижения в областта на народната музика – първи на всички национални конкурси и международни фестивали.

Докато чакахме да влезем в модерната ни сграда, ние станахме модерни и учителите – научихме се да работим на интерактивни дъски, взехме лаптопи и компютри, преминахме много обучения за професионална квалификация. Днес самото школо отговаря на последните изисквания за образователна среда“, заяви директорката Славка Щерева.

Церемонията по откриването на реновираната сграда започна с народни песни, изпълнени от учениците. Те бяха посрещнати с аплодисменти от присъстващите.

Тази година стартира и строежът на нов корпус с физкултурен салон, басейн и топла връзка, както и реконструкцията на сградата на ул. „Марагидик“ и дворното пространство.

С

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?