46

Вижте лъскавите ретро коли, окупирали Панаира СНИМКИ

Лъскави ретро коли окупираха Панаира в Пловдив. Международното рали за ретро и класически автомобили „Марица“, организирано от Дончо Дончев стартира. Любителите на антиките могат да изплакнат очи с бляскави мерцедеси, москвичи, жигули, возила с марката "Рено" и "Варшава"Минувачи останаха впечатлени и от коли на "Народната милиция", досущ като нови. Мнозина се снимат с колите за спомен и се хвалят в социалните мрежи. 

От години Дончо Дончев-Гарбов организира най-нестандартното международно рали за ретро и класически автомобили „Марица“. Наречено е така, понеже маршрутът му минава през три балкански държави, но винаги се движи по поречието на река Марица. Дончо е военен  инженер по образование, опитът му пък го подтикна да лансира смелата идея Марица да стане водната магистрала на Балканите, т.е. плавателна, каквато е била навремето. Тази година деветото ретро рали преминава под благотворителна кауза - в помощ на бедстващите след трагичните земетресения в Източна Турция.  „Маршрутът ни е много интересен. От Пловдив отиваме къмМинералните бани.

Тук имаме една спирка пред кметството, където ни приветства кметът Мюмюн Али Искендер - той ни посреща за трети път. Правим малък парад с колите на площада пред кметството и продължаваме в колона до Кърджали, където имаме среща с хората от новоучредения кърджалийски ретро клуб и един от екипажите от ралито ще получи специална купа от областния управител. Плановете ни са около 16 часа да преминем през ГКПП „Маказа”, след това колоната се насочва към пристанището на Александруполис. 


снимки от Наташа Манева

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
8 коментара
Всеки ден - ретро парад

Всеки ден - ретро парад

05.05.2023 | 22:22

То в нашия град с изключение на БГ реното и Варшавата, всеки ден из улиците си имаме ретропарад. Има даже и Трабанти, и Вартбург, и какви ли не западни таралясници по на над 40 години - все престжни трошки 16 употреба.

Отговори
4 5
Бай Тошо

Бай Тошо

05.05.2023 | 14:29

Липсвам ли ви другари, ретро а, на 6 май ше видите още от моята "натовска" техника!

Отговори
6 2
Хм…

Хм…

05.05.2023 | 13:09

Народната милиция беше синя, ако не греша. Жълти бяха катаджиите и пишеше КАТ. Тази не е истинска.

Отговори
9 1
Старшинката!

Старшинката!

05.05.2023 | 13:25

Тези цветова ,жълт и син не бяха избрани случайно!Това беше така ,защото в Милицията те вкарват жълт от притеснение и те изваждат син от синовната обич към народа на Народната Република!

Отговори
8 0
Живко

Живко

05.05.2023 | 12:12

Аз видях само една ретро кола: тази на Народната милиция. Всички останали са обикновени трошляци, които не се различават от останалите коли по улиците на Пловдив.

Отговори
7 5
Ганю Меверето!

Ганю Меверето!

05.05.2023 | 12:06

Много милиция много катаджии бре!Веднага МеВеРеТо да им ги конфискува тези автомобили и да ги даде на кататаджиите да ги експлоотират и с тях да защитават родината!

Отговори
13 1
Малката приватизация

Малката приватизация

05.05.2023 | 11:59

Не бяха лоши служебните лади!

Отговори
14 1
Най-ценното

Най-ценното

05.05.2023 | 22:26

Най-ценното на служебните коли бе горивото. Който шофьор кара бензинов служ. автомобил - и личната му кола бе бензинова. Имам съсед, който на терасата си държеше туба с бензин - от изворчето....

Отговори
8 0

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?