Следвайте ни

Вижте как се весели Пловдив на Народния събор в Лаута ОБЗОР

viber icon

„Днес Пловдив е сцена на дарования от цяла България, пъстра черга от гласове, мелодии, стъпки и шевици, въртележка от звуци и движения, звън на родопски чанове, кукерски маски, обреди, наричания, занаяти. Тази палитра от багри и ритми не може да остави никого равнодушен, защото е в кръвта ни, защото ни сплотява и ни държи за пояса”, заяви Цвета Караянчева пред участниците и гостите на събора. Тя благодари на кмета на район „Тракия“ Костадин Димитров за поканата да бъде гост на фестивала, а на всички участници пожела „На добър час”!

От своя страна символичният домакин на събитието Костадин Димитров поздрави с „Добре дошли” участниците и гостите от цялата страна. 

„Много съм развълнуван да чуя гайди и хубави гласове, всичко в мен танцува. Преди години бе трудно да минеш през „Лаута”, но успяхме с малки стъпки да направим така, че хората да използват парка за спорт, свободно време и почивка. А народният събор стана част от него”, каза кметът на район „Тракия”.

Заместник-кметът по култура на Община Пловдив Пламен Панов заяви, че е щастлив, че в рамките на една седмица председателят на НС гостува в града и има възможност да се убеди в разнообразието на богатия културен календар. „Народният събор е събитие, което традиционно вече е част от културния календар на града и носи своята голяма добавена стойност за културния живот, защото съхранява традициите, опазва корените, предоставя възможност за изява на десетки самодейни състави от цяла България”, заяви Пламен Панов. 

На официалното откриване присъстваха организаторите от „Ясмина” Димитър и Петя Михови, народният представител Атанас Ташков, председателят на Общинския съвет Александър Държиков, районните кметове Костадин Язов и Георги Стаменов, общински съветници.

Част от програмата на фестивала са ансамбъл „Тракия“, гайдарски състав „Големите гайди“, представителен ансамбъл и оркестър към АМТИИ – гр. Пловдив, Здравко Мандаджиев, оркестър „Пловдив“, оркестър „Феникс“, гайдарски състави от Чепеларе и Момчиловци, ансамбъл „Седенчица“, комитет „Родолюбие“, комитет „Традиция“, ансамбъл към УХТ – гр. Пловдив, солистът на БНР Любомир Петов и гайдарят Стефан Янев и още много читалища, училища, пенсионерски клубове и самодейци от цялата страна.

За спокойствие на посетителите са осигурени безконтактни дезинфектаторни машини на всички входове и около сцените, предвидено е достатъчно място за свободно движение и спазване на дистанция. Организаторите препоръчват носенето на предпазни маски.

Дясната лента на бул. „Санкт Петербург” в посока „Тракия” ще бъде отделена за паркинг и ще се осъществява постоянен контрол на скоростта.  Участниците в движението се призовават за повишено внимание.

Снимки Атанас Кънев и организаторите

Още от категорията

Виж всички

Коментари (8)

Рес

Рес

20.09.2020 | 11:17

Вижте лицата на хората, не може да не забележите излъчването на измамник, от останалите.

Отговори
1 0
Бриджит

Бриджит

20.09.2020 | 09:41

Неможеш да бъдеш политик от Герб, ако не си лицемер. Рибата се вмирисва от към главата.

Отговори
3 1
Ковидчо:

Ковидчо:

19.09.2020 | 21:41

Колко ви платиха за тази реклама на ПКП-то?

Отговори
8 1
123

123

19.09.2020 | 21:30

Най-неприятното качество на глупците е тяхното количество.

Отговори
5 1
аман

аман

19.09.2020 | 20:33

Погнуса!Стига с това лъскане на имидж, оляхте се. ТП, за да не обиждаме незаслужено хубави градчета.

Отговори
9 3
Проявете разбиране

Проявете разбиране

19.09.2020 | 20:09

Все пак жената съвсем скоро е събула шалварите и, кой знае на коя бензиностанция, са я хвърлили в ролята на "...ние, политиците...".

Отговори
8 3
Грозотия та цурА

Грозотия та цурА

19.09.2020 | 19:21

Тоя шебек цвета ли е А кой може да изглежда толкова тъпо освен цвета... Чудя се само как не е зациклил от фрапиращата й простотия апарата...

Отговори
9 2
дизайнера

дизайнера

19.09.2020 | 19:08

Не мога да се съвзема от сложния народно-фолклорен орнамент на роклята на Цветка

Отговори
8 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?