Следвайте ни

Ветеранът "Херкулес" показа как се печели битка ВИДЕО СНИМКИ

viber icon

Съвместното учение "Тракийско лято 2020" между американските ВВС, българските военновъздушни сили и Съвместното командване на Специалните операции завърши с демонстрации в бившата база в Чешнегирово.

Учението се провежда за 13-а година. Подготовката в него тече вече 20 дни. Правени са десетки полети на ниска височина в планините. След "Тракийско лято 2020" през септември започва "Тракийска пепелянка 2020".

Демонстрациите трябваше да покажат, че нашите специални сили действат в пълен синхрон с ВВС на партньорските държави.

Бяха разиграни четири демонстрации. Освен стандартните - изтегляне на ранени бойци от място на бойни действия и спускане на товари и десант, 37-а въздушна транспортна ескадрила на САЩ показа и възможностите на тежкия транспортен самолет С-130 "Херкулес".

Ветеранът с 64 години служба успя да излети от писта дълга 3000 фута /900 метра/.

Преди това самолетът кацна и показа как се спуска безпарашутно товар на враждебен терен. Спусна си транспортната рампа и както се движеше по пистата спусна товара си.

След това "Херкулес"-ът застана неподвижно като на старт, форсира двигателите си и след една минута форсаж успя да излети след 900 метра.

Снимки от Наташа Манева

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?