Следвайте ни

Ути забърка 20 килограмов бъргър

viber icon

20 килограмов биг бъргър от телешко месо приготви Ути Бъчваров в Пловдив. Кулинарният шедьовър бе част от атракциите на Стекспо 2019, което се провежда в Международен панаир Пловдив. Четвъртото издание на специализираното животновъдно изложение се организира от Асоциацията за развъждане на месодайни породи говеда в България, а за първа година в проявата се включи и Асоциацията за развъждане на породата овце Лакон в България. 

Целта на изложението е животните от двете направления да се популяризират у нас и да привлекат все повече фермери, които да ги отглеждат. Чистопородни говеда и овце могат да се видят на откритата площ пред 7-ма палата.  Там гордо клати рога и единственият в България северен елен Рудолф, който живее близо до Роженските ливади. 

На Стекспо 2019 участват специалисти в развъждането и отглеждането на говеда и овце и управление на пасища от САЩ, Шотландия, Франция и Австрия. Блонд Акитен, Симентал и Абердин Ангус, са асовете сред породите говеда, които грабнаха призове след дефиле на манежа. Техните качества оцени Крейг Гъфи от Канзас, САЩ – трето поколение фермер и развъдчик на говеда. 

Снимки Атанас Кънев

Мария Петрова

Мария Петрова

Журналист - екип "Бизнес"

Мария Петрова е ръководител на екип "Бизнес". От 2006 г. работи във вестник „Марица“. С награди от посолствата на USA и Ирландия и приз Зелено перо.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво очаквате от промените в кабинета "Борисов 3"?