49

Ученици от цяла България премериха умения за реакция при извънредни ситуации СНИМКИ

Отборът от Пловдив завърши на 9-о място в надпреварата

Емоции, адреналин и старание - така премина днешния ден за ученици от 28 области от цяла България, които мериха сили и знания в 18-тото Национално състезание "Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации", което се проведе във Велико Търново. В първия ден от надпреварата децата решаваха тест с въпроси от учебния материал, свързан със защита при бедствия, а втория ден отработиха наученото и на практика.Демонстрациите в състезанието се проведоха на открито до паметника "Асеневци".  Учениците трябваше да преминат през симулационна стая, в която да покажат реакция и съобразителност при земетресение, да действат като отбор при наводнение - с оказване на помощ във вода. Друга част от изпитанията бяха определяне на точния размер и поставяне на детски и граждански противогаз, как се херметизират врати, прозорци и отдушници при химическа атака, както и познания за защита на хранителни продукти от радиоактивно замърсяване. Всички 112 деца се забавляваха и показаха отговорност и дисциплина, завидна за повечето техни връстници.

При изключително напрегната конкуренция златните медали заслужено спечели представителният отбор на област Велико Търново.
Сребърното второ място бе за учениците от ОУ "Патриарх Евтимий"- Пещера, а трети на стълбичката се качиха децата от ОУ "Стефан Пешев" в Севлиево.

Всички участници в надпреварата получиха сертификати за участие, а победителите- предметни награди, осигурени от ГДПБЗН, Националния дворец на децата и Български червен кръст.Работният ден не бе обикновен и за всички огнеборци- домакини от пожарната във Велико Търново, сектор СОД и Оперативен център, които подпомагаха участието на децата и осигуряваха всичко необходимо за изпитанията им на терен.Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?