Следвайте ни

Триумф на красотата! Вижте най-пищната градина с пролетни цветя в Европа СНИМКИ

viber icon

Градините Кукенхоф в Холандия са може би най-пищните пролетни градини в Европа (ако не и в света) , пише dir.bg.

Градинарите на Кукенхоф творят цветни чудеса на открито и закрито от повече от 70 години. Всяка година те засаждат на ръка милиони луковици за лалета, зюмбюли, нарциси и други пролетни цветя.

Хиляди посетители се стичат в градините всеки пролетен ден, за да посрещнат топлия сезон сред природата и красотата на парка.

Кратка история на градините Кукенхоф

Началото на Кукенхоф като градина е поставено през 15-и век, когато графиня Якоба Баварска беряла плодове и зеленчуци за кухнята на замъка Тейлинген оттук.

Около две столетия по-късно тук бил построен замъкът Кукенхоф, а градината няколко пъти била трансформира в различни стилове.

За пръв път мястото става специализирана градина за пролетни цветя в края на 40-те години на миналия век, а през 1950 г. е отворено за посетители. Успехът е фамозен - още през първата година над 230 000 души посещават Кукенхоф.

Какво ще видите в Кукенхоф цъфтеж на цветята и се обявяват на сайта на парка ежегодно. Освен милионите пролетни цветя из парковото пространство, посетителите могат да се насладят на много места за отдих, пейки, мостчета, вятърна мелница (в която могат да влязат), както и павилиони с изложения на цветя.

Кукенхоф 2021

През 2021 г. само 15 000 души ще могат да се разходят из пролетните градини. Заради пандемията и ограничителните мерки през 2021 г. Кукенхоф отваря врати само за три дни - 9, 10 и 11 април, като част от тестовата програма на холандското правителство за постепенно отваряне на страната. В градините ще се допускат максимум по 5000 посетители на ден, задължително с отрицателен PCR тест, направен до 40 часа преди влизане в определени лаборатории в страната.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?