Следвайте ни

Топ 7 на най-нелепото паркиране в Пловдив СНИМКИ

Шофьорите в Пловдив са известни джигити. Освен че карат бързо, завиват наляво от средна лента и не дават предимство на пешеходците, те често обичат да спират за зебри и тротоари. Паякът уж дебне, но нарушителите са на всяка крачка, установи репортерът на "Марица".   

Заради колите по тротоарите преходите за майките с колички или придвижването на инвалидите често се оказва мисия невъзможна в Пловдив.


"Зебрата", която обозначава мястото за пресичане на улици и булеварди от пешеходците, също се оказва любимо място за паркиране на шофьорите. Мнозина използва номера с аварийните, за да спрат върху пешеходните пътеки уж за малко. Ако някой от пешаците се осмели да направи забележка, обикновено получава псувня, заплаха или най-малко освиркване с клаксона.


И като по закон, шофьорите винаги забравят, че самите те са бивши или бъдещи пешеходци! Може би ако си го спомнят, ще бъдат значително по-толерантни към простосмъртните минувачи. 

 Някой ​е решил да спре колата си на пешеходната пътека до мол "Марково тепе" вероятно докато пазарува вътре. Майките с колички например трудно биха успели да я пресекат.​

 Ако вървите по тротоара на ул. "Войнишка слава" и искате да стигнете до бул. "Васил Априлов", трябва да слезете на пътното платно, защото той е зает от паркирани коли. 

Адът на пешеходеца - ул. "Люлебургаз", която е затворена. Тротоарите са превърнати от години в паркинги, а децата ритат топка на пътното платно.

Кадър от ул. "Филип Македонски" през работно време. Вероятно работещи наблизо са паркирали, докато се трудят. 


Тези коли са паркирали на тротоара, в края на който е вход за жилищна кооперация. По него не може да се върви по очевидни причини, жив​еещите в нея трябва да слязат на платното, по което автомобилите влизат в гаража.

Кола, паркирана върху тротоар, осъмна с надписи "Тук е за пешеходци", "Как да минат пешеходците?" и "Аз съм идиот". Снимката беше публикувана във фейсбук групата "Забелязано в Пловдив". 

На оживения бул. "Шести септември" шофьорът на този автомобил е преценил, че може да спре и да чака върху пешеходната пътека. 

Ангелина Димитрова

Редактор

Ангелина Димитрова е завършила Българска филология, има магистратура по Публична администрация и специализация по Журналистика. Била е съдебен репортер и редактор в "24 часа“.   Още

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?