49

Топ 10 на местата за разходка на влюбени в Пловдив

Най-древният жив град в Европа предлага богат избор за поразените от Амур - зависи дали искат да се уединят, или покажат пред света

10 000 крачки - по стандартите на Световната здравна организация толкова са нужни на ден, за да живеем здравословно. Влюбените обаче нямат нужда да горят калории, тъй като горят в любовта. За тях 10 000 крачки означават само едно - да прекарат по-дълго време с любимия човек. В най-древния жив град в Европа възможностите за това са безброй. Всичко зависи от това дали искате да се уедините, или тъкмо обратното -  да покажете чувствата си пред целия свят. Събрахме 10 места за разходка из Пловдив, по които обичат да ходят, въздишайки, поразените от Амур.

Цар-Симеоновата градина

Кой не е минавал край езерото с Мечката, държейки за ръка любимия човек? По пейките в най-известния парк на Пловдив целогодишно си гукат от ученици до влюбени двойки на преклонна възраст. Хубаво е обаче да имат едно наум и да не стигат твърде далеч в ласките, тъй като „Общинска охрана“ бди денонощно в градината и като нищо ще сбърка любовта с противообществена проява.

Алеите по бреговете на Марица

Влюбените в Пловдив не са облагодетелствани като бургазлии и варненци, които се гушкат с кеф на плажа, но пък си имат река Марица. Първата целувка тук не се забравя, докато си жив. Вятърът брули лицата и развява красиво косите като в романтичен сериал. Ако все още не сте си докарали първа степен на измръзване, а кръвожадните комари са ви пощадили, честито - любовта ви ще живее!

"Капана"

Ако имаш ново гадже и не го покажеш в „Капана“, не го черпиш крафт бира в „Котка и мишка“ или „Кюфтетата на Мими Иванова“ в „Паваж“, значи хич те няма на любовния фронт.  Всички важни артперсони, които бичат айляк в творческия квартал, ще цъкат впечатлено: „Евала, брат“. Даже тая змия проклета - бившата, ще припадне, като ви види. И ще се напие от мъка в „Найлона“.

Стария град

Тъмнен, мрачен и безлюден, Стария град е идеалният декор за греховна любов. Гарантирано е, че няма да срещнете жива душа. Пловдивчани може и да не са възхитени от факта, че една от най-важните туристически атракции на града им тъне в разруха, но за влюбените битовите неволи са последна грижа. Компания на пламенното им сърце тук правят единствено уличните котки. 

Главната

Когато си влюбен, искаш да покажеш любовта си пред целия свят… или поне пред целия град. Този копнеж лесно може да се уреди с два-три тегела по главната улица на Пловдив. И докато унили семейства с детски колички и тротинетки влачат домочадието на неделна разходка, вие горите от страст и се подсмихвате ехидно на скучното им ежедневие. Както се казва - честито на печелившите!

Моловете

Любов и шопинг, шопинг и любов! За дамите това е най-желаната комбинация. Преживяването ще стане още по-пламенно, ако надникнете тайно в пробната, където любимият мери новите си модни трофеи. Може и да ви покани да погледате… Само да не си тръгне с разбито сърце от сметката в магазина.  

Гребната база

Все повече млади двойки дефилират по Моста на влюбените, където трепетно „заключват“ с катинар сърцата си, а после хвърлят ключа във водата. Какво да се прави - все още не познават вкуса на свободата.

Братската могила

През соца Братската могила посрещаше младоженци, които поднасяха тук цветя след церемонията в Ритуалния дом. Днес по алеята, водеща към мемориалния комплекс, често могат да се видят младежи, които поднасят цветя на възлюбените си.

Бунарджика

Най-облагороденият пловдивски хълм предлага пълни екстри за влюбените. Ако принадлежите към тази щастлива част от човечеството, можете да се гушкате по пейките или на новата водна каскада, да храните катеричките или да си щракнете селфи на Альоша.

Лаута

Любимият парк на тракийци, които се носят на крилете на любовта. В случай че сте фен на Локото, спокойно можете да съчетаете двете си големи страсти - любовта и футбола. Заведете дамата на сърцето си на разходка сред природата, а после директно й купете билет за мач. Тъкмо отрано ще придобие полезни навици.

Снимки Наташа Манева и Валентина Биларева

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Мдаааа

Мдаааа

13.02.2022 | 10:50

Ми то истинските пловдивчани много ясно, че не го употребяват.

Отговори
5 0
само, че

само, че

13.02.2022 | 08:58

"Евала брат", не сме употребявали никога тук.

Отговори
7 1

Анкета

Какво очаквате от кабинета „Денков-Габриел”