Следвайте ни

Тийнейджърка стана сензация след операциите си СНИМКИ

viber icon

Проблемите на външния вид в юношеството е най-болезнената тема. В опити да се отърве от несъвършенствата, истински или не, младежите се насочват към различни трикове, пише jenata.blitz.

Някой прибягват до козметика, а други решават да легнат под ножа на пластичните хирурзи.

Красотата изисква жертви 
Според Американското дружество на пластичните хирурзи броят на тийнейджърите, прибягващи до пластична хирургия, се е удвоил през последните осем години.

Д-р Мирко Джалардино, пластичен хирург от детската болница в Монреал, казва, че основната причина тийнейджърите да прибягват до такъв радикален начин за промяна на външния си вид е натискът от страна на обществото и връстниците им.

По този начин правят опити да приспособят себе си и телата си към стандартите, приети в обществото.

Жертвите на ножа
Тийнейджърка от Китай стана световна сензация след историята на направената си пластика.

Ли-Хай Данаи е била само на 15 години, когато за първи път ляга под ножа. Местните медии твърдят, че тя започнала да привлича общественото внимание след появата на първите снимки, направени след операциите.

Китайците били ентусиазирани от новата външност на момичето, бомбардирайки я с коментари.

Фенове казват, че Ли-Хай е "твърде хубава, за да я гледаш".

Един от интернет феновете й предположи, че момичето е решило да се подложи на операция, за да върне бивше гадже.

В допълнение към процедурите, които засягат лицето, Ли увеличава гърдите си.

Пластичната хирургия забавна ли е за тийнейджърите?
Американското дружество на пластичните хирурзи уверява, че повечето процедури, към които прибягват тийнейджърите, са неинвазивни. Сред тях са химически пилинг или лазерно изкривяване на лицето, насочени към борба с акнето.

Основната задача на пластичните хирурзи, при които идват подрастващите, е да гарантират, че техните млади пациенти са уверени в това, което искат да правят и знаят защо имат нужда от това. 

В много случаи, особено когато една операция може да промени важна част за от тялото им, хирурзите съветват да се изчака.

Уместността на пластичната хирургия се определя от вида на процедурата и желанието на самия човек. В някои случаи наистина не можете без него - например, когато липсата на външен вид пречи на нормалния начин на живот, това влияе негативно на общото състояние на човешкото здраве.

Но лекарите съветват родителите да внимават с желанието на децата си да се оперират, защото в случаи причините за него се крият в наложени комплекси и преследване от обществото.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво очаквате от промените в кабинета "Борисов 3"?