4232

Талантливите деца на ДГ „Боряна“ накараха приказките да оживеят СНИМКИ

Цветно пролетно тържество превзе центъра на пловдивския квартал „Прослав“. Талантливите малчугани от ДГ „Боряна“ представиха „Приказки от старата ракла“ и провокираха усмивките на всички присъстващи. Благодарение на децата, от сцената оживяха безброй традиционни български приказки, които всяка баба знае и от които всеки има какво да научи. От „Сливи за смет“, през „Неволята“ до „Който не работи, не трябва да яде“ бяха презентирани толкова добре, че пренесоха всички пораснали деца пред сцената в онзи магичен свят на книгите с приказки, който никой не иска да напуска. 

Близо час и половина малчугани от всички групи в ДГ „Боряна“ влизаха в роли и танцуваха, а гордите им родители потънаха в захлас. „Приказки от старата ракла“ завърши с дефиле на приказни герои. Сцената се изпълни с популярни и любими на децата образи, като Медената питка, Кумчо Вълчо, Зайко Байко. Мецана и много други. Специалното жури, което трябваше да избере трите най-добри костюма се затрудни изключително много и взе най-мъдрото решение – всяко дете да получи награда. 

Сред гостите на приказното събитие бе кметицата на район „Западен“ Тони Стойчева. Тя изказа своята благодарност към директора на ДГ „Боряна“ Станислава Бекярова и нейния екип за това, че развиват най-различни таланти у децата и ги възпитават в духа на традициите, защото българските приказки са извор на мъдрост и поуки, винаги актуални въпреки времето. 

С пищното пролетно тържество ръководството на ДГ „Боряна“ доказа за пореден път, че детското възпитание е повече от висш пилотаж и съдържа в себе си не само общоприети норми и правила, а нещо много повече – познаване и любов към родното. Именно тази дълбока връзка с корените ни децата трябва да познават, да ценят, да пазят и да предават. Всичко това се крие дълбоко в старата ракла на предците ни. 

Съвсем скоро малчугани от ДГ "Боряна" заминават за Будва, където ще омаят публиката с танци и отново ще представят достойно България. 

снимки от Наташа Манева

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?