Следвайте ни

Стопани: Осиновените кучета стават верни приятели СНИМКИ

viber icon

Страхотни са! Много добри и са верни приятели - това споделят пловдивчани, осиновили от приюта в Пловдив бездомни кучета. 

Днес те показаха питомците си на площад “Централен” по инициатива на доброволческа организация, община Пловдив и общинския Зооветеринарен комплекс.

Най-малката стопанка бе 2-годишната Сонче, дошла на презентацията заедно с родителите си и кучето Кара.

”Взехме Кара преди месец. Много бързо свикна, много е добра и прекрасно се разбира с котката”, разказа майката на момичето Евгения, която държеше на повод голямото бяло куче.

Николай, абитуриент от Строителния техникум, е одомашнил Бела преди пет месеца по идея на майка му. Весела Запрянова освен кучето Фрея, взето от приюта, е прибрала от улица и бездомна котка.

Близо 109 кучета от приюта са намерили нови стопани от началото на тази година досега, каза шефът на общинското предприятие Георги Божев. Толкова бяха за цялата минала година. 

Учим хората на любов към бездомните животни, доброволците помагат и се вижда полза, коментира директорът.

Само 23 лева се плащат за осиновено куче, кастрирано и ваксинирано. Сумата е за електронен чип и паспорт. Осиновените кучета са освободени от такса за общината.

СНИМКИ Наташа Манева

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Коментари (1)

Ммм да

Ммм да

15.05.2021 | 16:55

Няма отърване от кучешки акита в Пловдив!

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?