Следвайте ни

Спазват ли се мерките срещу COVID-19 в хипермаркетите в Пловдив СНИМКИ

viber icon

Коронавирусът и всекидневният пик на заболели не спира хората да щурмуват всекидневно хипермаркетите на големите търговски вериги в Пловдив.

Проверка на "Марица" показа, че поне гражданите все още не са се юрнали да се запасяват с тоалетна хартия, какъвто случай световната история винаги ще помни.

Но ако оставим шегата настрана, големите хранителни магазини могат да се похвалят с относително високо ниво на спазване на противоепидемичните мерки.

И макар в поставените дезинфекциращи уреди понякога препаратът да липсва, клиентите често се насочват към тях, което говори за зараждащи се хигиенни навици.  Служителите, както и клиентите масово носят маски, а на някои места дори не ги пускат да влязат в магазина без тях.

Спазването на дистанция, за съжаление, все още е действие, недостигнало до умовете на родните потребители и те често са на разстояние като за групова прегръдка.

 

 

Добър пример дава тази баба, която иска да сподели с пловдивчани реколтата си от родопски картофи, и макар застанала на тротоара и на въздух, носи маска, като така предпазва и себе си, и клиентите си.

Снимки Атанас Кънев

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Катя

Катя

22.10.2020 | 17:30

Имам доверие единствено на МЕТРО и отчасти на ЛИДЛ.

Отговори
1 0
Юлия

Юлия

21.10.2020 | 19:04

Lidl на Асеновградско шосе вече толкова месеци не се измориха. Макар, че те си знаят. Безупречни са. Винаги има дезинфектант, винаги има охрана, следят за спазване на мерките и вътре в магазина.

Отговори
1 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?