Следвайте ни

СНИМКИ Събарят бившата сграда на ТЕЛК

viber icon

Неколцина работници, наети от район „Централен”, започнаха да събарят  двуетажната сграда на ул. „4-ти януари” до Хуманитарната гимназия,  където преди време беше ТЕЛК. 

Зданието е с изкъртени врати и счупени стъкла, защото от пет години е необитаемо, след като персоналът на комисията се премести на Пещерско шосе. В Община – Пловдив бяха решили да сторят многоетажен паркинг, но до изграждането му така и не се стигна. Преди няколко месеца новата управа предприе опити за актуализацията на протеста, за да разшири пешеходното пространство. Пари за строеж обаче няма, нито е избран изпълнител.

„Събаряме сградата, защото има много оплаквания от живеещите в квартала, че на това място се събират наркомани и бездомници”, обясни зам.-кметът инж. Тошо Пашов. Той уточни, че теренът ще се ползва временно за паркиране, докато не бъде изграден многоетажен паркинг. 

И досега около ТЕЛК-а е пълно с коли, които през лятото спират в прашните дупки, а зимата – в калта. До сградата се трупат купища отпадъци. 

Снимки от Наташа Манева

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?