Следвайте ни

Снегът не спира! Проходими ли са улиците в Пловдив СНИМКИ/ВИДЕО

viber icon

Големите булеварди  в Пловдив  са опесъчени и проходими, след като снощи заваля сняг и все още не е спирал. Въпреки това част от тях са хлъзгави и шофьорите не карат с повече  30 км/ч. Докато асфалтът по Васил Априлов се вижда, то по Пещерско шосе е "като ски писта", шегуват се шофьорите. Причината за изказванията им e, че по Пещерско шосе сутринта имаше киша и непочистен сняг, а колите се хлъзгаха заради попадналия в грайферите на гумите им сняг. Заради непроходимия тротоар в участъка пък хората вървят по пътя. 

По вътрешните улици също е сложно. По ул. Бряст, Кавала и локалното на бул. Христо Ботев например, е труднопроходимо, защото снегът не е изчистен. 

Тротоарите все още не са обработени, тук-там се виждат  екипи на Чистота, които  ги ринат с лопати. Докато това се случи обаче, по-нетърпеливите пловдивчани нарамиха лопатите и започнаха да ринат тротоарите пред блоковете. 

Около автобусните спирки е разчистено. 

Към 9:30 часа снегоринът почистваше пред Областната управа. 


Хора по улиците в ранните часове почти няма, освен тези, които разхождат домашните си любимци. Най-дребните кучета едва се забелязват в снега.

Само няколко дни по-рано, на 27 януари, градът под тепетата отново осъмна със снежна покривка.  Тогава обаче почти нямаше и следа от сняг по пътищата. 

 
Общината  има достатъчно запаси от сол, понеже миналата зима в Пловдив беше безснежна.  Освен това в  склада се пазят и резерви от калциев хлорид, с който също се обработват пътищата.

Снимки от Наташа Манева

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Ivan zavet 80g alb

Ivan zavet 80g alb

14.02.2021 | 11:24

Vyyyrr4r viiiiinoooooo..,,,@@@#$$&&-8(())?!/////----))0м

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого ще гласувате на изборите на 4 април?