1553

След 10 години чакане: Летим до Истанбул и обратно от Пловдив ОБЗОР

Повече от 10 години усилия е коствала новата самолетна линия, свързваща Пловдив и Истанбул. Това посочи при кацането на първия самолет на аеропорта край Крумово председателят на Съвета на директорите на летище Пловдив Дойчин Ангелов, предаде репортер на "Марица". "И затова радостта ни е още по-голяма, защото положихме много усилия, докато се напаснат нещата, за да тръгне този полет. Тръгването на тази линия става изключително със съдействието на Управителния съвет на Фонда за развитие на летище Пловдив, в който участват кметовете Здравко Димитров, Павел Михайлов и Боран Хаджиев.  Притеснен съм от факта, че това събитие съвпадна с едно трагично събитие в Турция. Нашите приятели там със сигурност разбраха и чувстват, че сме с тях", посочи още Ангелов. 


В посрещането на първия полет от Истанбул на пловдивския аеропорт участваха заместник-министърът на транспорта и съобщенията Николай Найденов, посланикът на България в Турция Ангел Чолаков, кметът на  Пловдив Здравко Димитров, кметът на община Чепеларе Боран Хаджиев, кметът на община Родопи Павел Михайлов, както и представители на авиокомпанията, местната власт и официални лица от Турция.Благодарение на "Pegasus Airlines" два пъти седмично от летище Пловдив до летище Сабиха Гьокчен ще се изпълняват редовни пътнически полети, чиято цена на билетите започва от 29 евро в едната посока. Новата въздушна връзка създава огромни възможности за жителите на региона, а и на цялата страна, които ще се възползват от евтин, бърз и удобен транспорт до Истанбул. 
Турската нискотарифна авиокомпания "Pegasus Airlines" е създадена през 1990 година и има няколко базови летища в Турция. В момента тя е водещият частен авиопревозвач в Турция с допълнителни опции за превоз на стоки и товари. В последните 20 години от съществуването си компанията не спира да инвестира в повишаване мерките за сигурност и безопасност, обучение на професионалния състав както и интелигентни съвременни решения за контакт с клиентите си в ерата на дигитална революция. Със своята въздушна флотилия компанията осигурява връзки със 120 дестинации по целия свят.снимки от Наташа Манева

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
Чочо

Чочо

19.02.2023 | 09:56

Браво на Сизиф!!!!!!! Най-после избута камъка!!!!!!

Отговори
0 0
Пловдив

Пловдив

18.02.2023 | 20:21

Единственото нещо, което се случи за 4 години мандат! И то не благодарение на Кмета Димитров. Браво на хората от летище Крумово!

Отговори
6 2
Леле

Леле

18.02.2023 | 20:37

Мазен Тpoл !

Отговори
1 3
Христов

Христов

18.02.2023 | 20:19

Доживяхме!!! Колко време е полета?

Отговори
7 0
Мария

Мария

18.02.2023 | 19:52

Поздравления! Още много дестинации дано да има и за напред!

Отговори
17 0

Анкета

Коя дата предпочитате за национален празник на България?